GuidePedia

0

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Νέα  ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων  σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη  τον Οκτώβριο. Ηδη, όπως ανέφερε αρμόδια στρατιωτική πηγή,  βρίσκεται στην Ελλάδα ομάδα ισραηλινών αξιωματικών και μαζί με στελέχη της Αεροπορίας Στρατού σχεδιάζουν τα - πολύπτυχα- σκέλη της άσκησης.

Και Διάσωση σε Συνθήκες Μάχης (CSAR)


Πέρυσι αντίστοιχη άσκηση έγινε τον Σεπτέμβριο πάλι στην Κρήτη με την συμμετοχή 8 ελικοπτέρων από κάθε πλευρά.Από  ελληνικής συμμετείχαν τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και από την ισραηλινή πλευρά 4 AH-64D Apache και 4 UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας. Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν και Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο  Super Puma.

'' Βαθειά διείσδυση''

Το σκέλος με τα επιθετικά ελικόπτερα  ήταν το κυριότερο  και οι αποστολές που έγιναν σε αυτό ήταν κρούσης σε στόχους εδάφους και επιφανείας.Για το όλο πρόγραμμα (διήμερης ή τριήμερης διάρκειας) υπήρξε ''φραγή πληροφοριών''.Κατά μία πληροφορία τα ισραηλινά ελικόπτερα δεν έμειναν στην Ελλάδα αλλά έρχονταν για κάθε αποστολή από το Ισραήλ- προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης σε αποστολές βαθειάς διείσδυσης.

Και άλλες !

Πρόκειται για άλλη μια  εκπαιδευτική δραστηριότητα των ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα, μετά τη διεξαγωγή διμερών ασκήσεων CSAR τον Οκτώβριο του 2010 στην Πελοπόννησο και τον Ιούνιο του 2011 στη Θεσσαλία.
Πάντως η άσκηση αυτή δεν είναι η μόνη με την συμμετοχή Ελλήνων και Ισραήλ αυτή την περίοδο...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top