GuidePedia

0


Τα διαβάζεις και αναθαρρείς, αφού σε κάνουν να πιστεύεις ότι η τόσο ταλαιπωρημένη χώρα μας έχει μέλλον. Ήθος και κοινή λογική δίδαξε ένας καλλιτέχνης, ο τόσο αγαπητός στη νεολαία και όχι μόνο, Γιάννης Αγγελάκας.
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Θέατρο Βράχων, ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», προφανής αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον ακροδεξιό Γιώργο Ρουπακιά. Ο Αγγελάκας δεν δίστασε ούτε στιγμή…
Σταμάτησε τη συναυλία και απευθυνόμενος στο κοινό του είπε: «Ξέρετε ότι διαφωνώ με αυτό το σύνθημα. Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι αυτή. Η απάντηση είναι η ψύχραιμη σκέψη».
Για να τελειώσει με μια φράση που πιστεύουμε ότι θα αποτυπωθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος που θα ερευνησει την ταραγμένη περίοδο που ζούμε: «Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας», είπε, στέλνοντας σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ψυχραιμίας, σύνεσης, ένα μήνυμα κατά του μίσους γενικώς και κάνοντας μας όλους να απαντήσουμε στη φασιστική – και όχι μόνο – παρακμή… «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Ένα τεράστιο μπράβο. Μας εξέπληξε. Δεν το περιμέναμε.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top