GuidePedia

0


Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα ταξιδεύει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει στις αποσκευές του τις τελευταίες εξελίξεις… Από τα ξημερώματα η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ακόμα και τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς επίσης «υπασπιστές» του και σχεδόν τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Η εξέλιξη θέλει μεγάλη προσοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ταυτόχρονα, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες συγκεντρώσεις.
Πέραν της αυτονόητης εσωτερικής σημασίας του θέματος, οι εξελίξεις αποκτούν και μια χροιά… εξωτερική πολιτικής, αφού το τελευταίο διάστημα, η ανησυχία για τη δράση της Χρυσής Αυγής ήταν έντονη και ο Σαμαράς αναμενόταν να αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα.
Κατά συνέπεια, η σύλληψη των στελεχών του κόμματος αποτελεί και ένα ισχυρότατο «χαρτί» που έχει στις βαλίτσες του ο πρωθυπουργός. Δεν είναι μυστικό, ότι πολλοί εξαρτούν το τι θα γίνει στη συνέχεια από την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το πραγματικό ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της ρίζας των αιτίων που οδήγησαν στην ανάπτυξη εξτρεμιστικών και ταυτόχρονα επικίνδυνων για την ασφάλεια της κοινωνίας συμπεριφορών. Και αυτές οι συμπεριφορές που βασίζονται στη λογική και την ισχύ του όχλου, δεν προέρχονται μόνο από τα δεξιά. Άρα, εάν δεν αντιμετωπιστεί η εξαθλίωση σημαντικού τμήματος της ελληνιής κοινωνίας και Χρυσή Αυγή να μμην τη λένε, θα λέγεται κάπως αλλιώς και θα είναι είτε μαύρη… είτε κόκκινη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top