GuidePedia

0


Του Νίκου Στέλγια

Αυστηρή προειδοποίηση από τον Οτζαλάν, οδομαχίες στο Χακκάρι
Δραματικές εξελίξεις, οι οποίες έρχονται να χαράξουν την μελλοντική πορεία της Τουρκίας, λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Κουρδικό Ζήτημα της γειτονικής χώρας. Ο φυλακισμένος ηγέτης του κουρδικού κινήματος στέλνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα την στιγμή που οι υποστηρικτές του κατεβαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Βόρεια Συρία.

Τη Δευτέρα, δια μέσου του αδελφού του, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην φυλακή του νησιού Ιμραλί, ο κ. Οτζαλάν έστειλε μια αυστηρή προειδοποίηση στην τουρκική κυβέρνηση.
Ο κ. Οτζαλάν τόνισε ότι οι συνομιλίες για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού Ζητήματος δεν πρόκειται να σημειώσουν επιτυχία μονάχα με τις προσπάθειες και την καλή θέληση της κουρδικής πλευράς.
Η συγκεκριμένη ιστορική προειδοποίηση του κ. Οτζαλάν βρίσκεται σε συμφωνία με τις τελευταίες τοποθετήσεις της στρατιωτικής πτέρυγας του κουρδικού κινήματος.
Πριν από λίγες ημέρες, υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος προειδοποίησαν τους λαούς της Τουρκίας για την επικείμενη κατάρρευση των συνομιλιών.

Την στιγμή που ο κ. Οτζαλάν απευθύνθηκε στην τουρκική κυβέρνηση, οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους της επαρχίας Χακκάρι, στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν, και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι οπαδοί του κουρδικού κινήματος διαμαρτύρονται για την στάση που τηρεί η Άγκυρα στις συνομιλίες καθώς και στην κρίση της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, στην Βόρεια Συρία συνεχίζονται κατά διαστήματα οι συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών με τις ένοπλες ομάδες, οι οποίες συσχετίζονται με την οργάνωση Αλ Κάϊντα. Οι κουρδικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν μια ζώνη στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top