GuidePedia

0

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε αναδιάταξη των επάκτιων πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και ολοκλήρωσαν την διασπορά των πυροβολαρχιών των κινητών εκτοξευτών SCUD-B/C αναφέρουν πηγές από την Δαμασκό.
την ίδια στιγμή οι βρετανικές ομάδες των SAS απαγκιστρώνονται και αποχωρούν από την Συρία μετά την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου να μην μετάσχει η Βρετανία στην επιδρομή που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην χώρα.
Η κίνηση αυτή έκανε πιο εύκολη την αναδιάταξη και διασπορά των συριακών πυραυλικών συστημάτων που πλέον δεν κιδνυεύουν από τους Βρετανούς SAS, αν και είναι βέβαιο ότι στην χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσουν στον εντοπισμό και την στοχοποίηση των πλέον επίφοβων συριακών πυρατλικών συστημάτων.
Από την άλλη πλευρά κατά την διάρκεια της νύχτας μετακινήθηκαν κοντά σε περιοχές-στόχους των αμερικανικών Tomahawk τα αντιαεροπορικά και cruise-killer συστήματα Pantsir S1 (συνολικά διαθέτει 50 κινητους εκτοξευτές η Συρία) προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προστασία από την επικείμενη βροχή των Tomahawk.
Η μονομαχία Tomahawk-Pantsir σε επιχειρησιακό επίπεδο ίσως είναι η πλέον ενδιαφέρουσα, επιχειρησιακά, στιγμή της επιχείρησης.
Στο μεταξύ απειλούν με "ισοδύναμο τετελεσμένο" οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στην επίθεση που ετοιμάζεται κατά της χώρας τους και το ερώτημα είνα με ποιο τρόπο.
"Περιμένουμε επίθεση ανά πάσα στιγμή κατά του εδάφους της από τις δυτικές δυνάμεις" δήλωσε πριν λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
"Αναμένουμε μία επίθεση ανά πάσα στιγμή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ισοδύναμα ανά πάσα στιγμή", επεσήμανε η ίδια πηγή.
Ο στρατός της χώρας μας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποφασιστικά οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής επίθεσης, δήλωσε ο ίδιος Σύρος υπουργός Άμυνας, Φαχντ Γιάσεμ αλ Φράιτζ, τονίζοντας ότι "θα βρεθούν προ εκπλήξεων οι πάντες". Τι εννοεί και αν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια "τιμωρητικού" χαρακτήρα επιχείρηση είναι το ζητούμενο.
Αλλά εναντίον ποίου; Κατά του Ισραήλ, θα ήταν καθαρή ανοησία να στραφούν.
Το Ισραήλ έχει κρατήσει εξαιρετική στάση, δεδομένων των συνθηκών, απέναντι στο συριακό καθεστώς. Το να επιτεθούν στο Ισραήλ, σημαίνει ότι θα ανοίξουν την πόρτα για να τους επιτεθεί και το Ισραήλ που τώρα μένει εκτός σύγκρουσης.
Κατά της Τουρκίας είναι μια καλή λύση. Μια "βροχή SCUD" στις περιοχές συγκέντρωσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα έδινε μια σωστή απάντηση στον Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει μια επιχείρηση τύπου "Κόσσοβο" και όχι μια περιορισμένης διάρκειας και ισχύος κίνηση κατά της Συρίας...
Την ίδια στιγμή πηγές του συριακού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν τις αποδείξεις των ΗΠΑ, πως η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, ως «αβάσιμες» και πως στηρίζονται στα «ψεύδη των τρομοκρατών».
«Η αξιολόγηση των πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παρουσίασε ως αποδεδειγμένη τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση εις βάρους του ίδιου της του λαού, είναι αβάσιμη και βασίζεται σε ψέματα των τρομοκρατών και σε υπερβολές των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η πηγή του υπουργείου.
Μία ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αναχώρησε σήμερα, Σάββατο, για τη Συρία και τον Λίβανο, προκειμένου «να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία και να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων από τους τρομοκράτες», ανακοίνωσε σήμερα ανώτατο κοινοβουλευτικό στέλεχος.
«Στόχος αυτής της επίθεσης είναι να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία, να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων από τρομοκρατικές ομάδες και να επιμείνει στην ανάγκη να εξευρεθεί μία πολιτική λύση στη συριακή κρίση», δήλωσε ο Χοσεΐν Σεϊχολισλάμ στον ιστότοπο του ιρανικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με άλλη κοινοβουλευτική πηγή, η τριμελής αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου Αλαεντίν Μπουρουζερντί θα συναντηθεί και με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top