GuidePedia

0


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε πριν από λίγο, ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη (high confidence) στις πληροφορίες που έχουν συλλέξει για το θέμα της χρήσης χημικών στη Συρία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα θα απαντήσουν.

Η διατύπωση «μεγάλη εμπιστοσύνη» θυμίζει το αντίστοιχο «higly likely» (πολύ πιθανό) των Βρετανών που οδήγησε στην καταψήφιση της εμπλοκής της Βρετανίας σε επίθεση στη Συρία, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για να διαπιστωθεί ποιος είναι υπεύθυνος.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν, ότι το καθεστώς Άσαντ προετοίμασε επί τριήμερο την επίθεση, οι πύραυλοι με τις χημικές κεφαλές εκτοξεύθηκαν από περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων και έπεσαν σε περιοχές που ήλεγχαν οι αντικαθεστωτικοί.
Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώνεται, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη Συρία, οπότε η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει… Οι Αμερικανοί διαμέσου του Τζον Κέρι δηλώνουν, ότι η επίθεση δεν θα θυμίζει ούτε Ιράκ, ούτε Αφγανιστάν, ούτε Λιβύη. Άρα μάλλον μιλάμε για την τριήμερη εμπλοκή… είναι πλέον και θέμα αξιοπιστίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: http://www.scribd.com/doc/164272081/Intelligence-report-on-Syria-chemical-weapons-attacks?sf16673111=1
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top