GuidePedia

0


Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής ασχοληθήκαμε με την υπόθεση της σύλληψης στη Χίο δυο υπηκόων Τουρκίας, για απόπειρα εισαγωγής όπλων από τη χώρα μας στην Τουρκία. Μάλιστα, μετά από αυτήν την περίεργη υπόθεση, ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδιας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, φέρεται να συμφώνησε να έλθει στην Ελλάδα ομάδα Τούρκων αξιωματούχων της ΜΙΤ και της Αντιτρομοκρατικής, για να εποπτεύσει τις επιχειρήσεις των Ελληνικών αρμοδίων υπηρεσιών εναντίον της οργάνωσης Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C), στην οποία ανήκουν οι συλληφθέντες.
Πριν αναφερθούμε στο θέμα της σύλληψης και πάλι στη Χίο ενός Γερμανού υπηκόου, που έκανε επιθετική κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδος επ’ ωφελεία της Τουρκίας, θα μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας την εξής απορία: Αφού ειδικά ο κ. Δένδιας είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την εμπλοκή της Τουρκίας και του Γκιουλέρ στο σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδας μέσω της λαθρομετανάστευσης, γιατί δεν του είπε το εξής απλό:
"Ναι δέχομαι να έλθει η ομάδα της ΜΙΤ και της Αντιτρομοκρατικής στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση η τουρκική κυβέρνηση θα δεχτεί ομάδα Ελλήνων αξιωματικών να εγκατασταθεί στην Τουρκία, για να ελέγχει τη δράση των κυκλωμάτων που προωθούν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, καθώς και την εφαρμογή της συμφωνίας επαναπροώθησης όλων των λαθρομεταναστών, που μας στέλνει ο κ. Γκιουλέρ, μια συμφωνία που έχει υπογράψει η Τουρκία και αρνείται να εφαρμόσει!"
Σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, να πάμε στην υπόθεση του Γερμανού ο οποίος επί δυο και πλέον χρόνια, εγκατεστημένος στη Χίο, που μέχρι και πέτρες γνωρίζουν ότι είναι ο πρώτος στόχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δρούσε κάτω από τη μύτη των ελληνικών υπηρεσιών, οι οποίες, σπαρασσόμενες από τον κομματισμό και τον παραγοντισμό, αποκάλυψαν την υπόθεση μάλλον κατόπιν εορτής!
Όσον αφορά το «έργο» του Γερμανού κατασκόπου, μπορεί να χαρακτηριστεί εξόχως επιθετικό, αφού είχε ως στόχο την πλήρη καταγραφή με σκοπό και την στοχοποίηση όλων των μονάδων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που εδρεύουν στο μαρτυρικό νησί, αλλά και των σημαντικότερων πολιτικών στόχων, όπως καίρια δημόσια κτίρια, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, εγκαταστάσεις επικοινωνιών κλπ.
Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Γερμανός κατάσκοπος κατέγραψε τους στόχους, για να ακολουθήσει η στοχοποίηση από το την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό, τα επιθετικά ελικόπτερα, τις δυνάμεις ανορθοδόξου πολέμου και καταδρομών!
Για όσους αναρωτιούνται πιο είναι το επόμενο βήμα, να τους ενημερώσουμε ότι είναι το πάτημα της σκανδάλης, για να ακολουθήσει η καταστροφή των στόχων και στη συνέχεια η απόβαση και κατάληψη του νησιού.
Ναι έτσι ακριβώς και δεν υπάρχει δόση υπερβολής, για όσους μέχρι σήμερα έβρισκαν υπερβολικές σχετικές αναφορές που κάναμε για την απειλή στο Αιγαίο. Τώρα υπάρχουν ΚΑΙ δημοσίως οι σχετικές αποδείξεις.
Για όσους βρεθούν να πουν ότι δουλειά των μυστικών υπηρεσιών είναι να κάνουν κατασκοπεία και ότι το ίδιο κάνουν και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, να υπογραμμίσουμε ότι ακόμα και στην περίπτωση που γίνεται κάτι τέτοιο, η Ελλάδα έχει ιερή υποχρέωση να το κάνει, γιατί είναι δικαίωμά της να προστατεύσει την επικράτειά της και να αμυνθεί, ενώ η πράξη της Τουρκίας έχει σαφώς επιθετικό χαρακτήρα και γίνεται για να καταστήσει τα επιθετικά της σχέδια για κατάλληψη ελληνικών νησιών πιο εύκολα εφαρμόσιμα!
Τέλος, αφού αναφερθούμε στην άκρως απαράδεκτη κίνηση του κ. Δένδια να συμπεριφερθεί ως ένοχος απέναντι στον εγκληματία Γκιουλέρ (ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ), που εφαρμόζει σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδος μέσω της λαθρομετανάστευσης, την οποία συντονίζει, και να δεχτεί εποπτικό ρόλο Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα, να υπενθυμίσουμε κάτι που ίσως διέφυγε της προσοχής των αρμοδίων!
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν στη Σύνοδο των G-20 επειδή η Ρωσία παρεχώρησε για ανθρωπιστικούς λόγους πολιτικό άσυλο ενός έτους στον Σνόουντεν, συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Δηλαδή, για μια μη επιθετικού χαρακτήρα ενέργεια της Ρωσίας, οι ΗΠΑ απάντησαν πολιτικά σε κορυφαίο επίπεδο.
Η Ελλάδα, αντί να σηκώσει διεθνώς το θέμα της επιθετικής κατασκοπείας της Τουρκίας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της απειλής και τα επιθετικά σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο, παγώνοντας παράλληλα τις συνόδους κορυφής και τα κοινά υπουργικά συμβούλια με την Τουρκία μέχρι να δείξει εμπράκτως ότι παραιτείται των επιθετικών σχεδίων και ενεργειών, συμπεριφέρθηκε ραγιαδίστικα, προσφέροντας στην ουσία γην και ύδωρ με την απαράδεκτη συμφωνία Δένδια-Γκιουλέρ.

Αναρωτιέται κανείς, δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι με τέτοιες ενέργειες πλήττονται καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα ενώ δίνεται διεθνώς η εντύπωση ότι η Ελλάδα στην ουσία δεν θέλει να υπερασπιστεί τα συμφεροντά της στο Αιγαίο;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top