GuidePedia

0

Με τεράστια αποθέματα χρυσού & κέρδη 43 δισ. ευρώ η Γερμανία πάει για ευρωέξοδο;

Tα κέρδη της Γερμανίας από την οικονομική κρίση ανέρχονται στο ποσό των 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2010-2013 και αυτό συμβαίνει λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης για αγορά του χρέους της, δηλαδή των ομολόγων της επειδή θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να πέφτει το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να πληρώνει για να δανείζεται, ανακοινώθηκε πριν λίγο.
Τα παραπάνω αν συνδυαστούν με τις μαζικές αγορές χρυσού της Γερμανίας από όλες τις διαθέσιμες πηγές (στην Ελλάδα σχεδόν ότι χρυσαφικό μαζαύεται από τα σαράφικα καταλήγει σε γερμανικά κυκλώματα εμπορίας χρυσού και το ίδιος συμβαίνει στην λοιπή Ευρώπη) δείχνουν μία χώρα η οποία λειτουργεί ως "ξενιστής" δηλαδή με απλά λόγια "ρουφά το αίμα της Ευρώπης" και ζει από την κρίση της και είναι πλέον σφόδρα πιθανό, όταν το σώμα αυτό "πεθάνει" η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ να είναι η Γερμανία.
Με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να επιβιώσει η Ευρωζώνη.. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο επιτόκιο δανεισμού, στις χώρες της ίδιες νομισματικής ζώνης.
Με τεράστια αποθέματα χρυσού, με ισχυρή οικονομία που μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς και εκτός ευρωζώνης και με την λοιπή Ευρώπη οικονομικά κατεστραμμένη.
Θα πρόκειται για την μεγάλη εκδίκηση των Γερμανών για τιες ήττες του Α' και Β' ΠΠ...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top