GuidePedia

0

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (SSN-23) Jimmy Carter σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε ο πρώην αναλυτής της NSA και σήμερα φυγάς Έντουαρντ Σνόουντεν κατέχει εξέχουσα θέση στην υποκλοπή παντός είδους επικοινωνιών από τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών τα οποία μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως απόλυτα ασφαλή σε υποκλοπές.
Το υποβρύχιο κλάσης Seawolf είναι το τρίτο και τελευταίο της κλάσης, έχει εκτόπισμα σε κατάδυση 12.139 τ. και μεταφέρει όλα τα "καλούδια" ενός επιθετικού υποβρυχίου-κυνηγού του αμερικανικού Ναυτικού: Βλήματα cruise Tomahawk, βλήματα βυθού-επιφανείaς UGM-84, τορπίλες Μk48, νάρκες κλπ.
Αλλά διαθέτει και κάτι άλλο: Ειδικό εξοπλισμό τοποθέτησης splitter στα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών που ενώνουν τις ηπείρους.
Το υποβρύχιο εκτελεί τέτοιες ειδικές αποστολές βασικά σε παράκτια περιβάλλοντα, αφού έχει την ικανότητα να κινείται μέχρι το βάθος των 320 μ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να μπλοκάρει και καλώδια που βρίσκονται βαθύτερα από το μέγιστο σημείο κατάδυσής του με την εξαπόλυση ειδικών αρπαγών που "βεντουζώνουν" εν συνεχεία τα καλώδια και "ρουφάνε" όλα τα δεδομένα που περνάνε μέσα από αυτά.
Μάλιστα πηγές από το αμερικανικό ναυτικό αναφέρουν ότι ο εξοπλισμός του του εξοπλιμσού έχει εγκατασταθεί και στα άλλα δύο υποβρύχια της κλάσης, το (SSN-21) Seawolf και το (SSN-22) Connecticut, τα οποία έχουν επιχειρήσει στην Μεσόγειο και μάλιστα έχουν επισκεφθεί και την βάση της Σούδας!
Τα υποβρύχια αυτά διαδέχθηκαν την κλάση Los Antzeles, αλλά η ναυπήγησή τους σταμάτησε στις τρεις μονάδες λόγω εξαιρετικά υψηλού κόστους.
Τα διαδέχθηκε η κλάση Virginia.
Σήμερα θεωρούνται τα πλέον προηγμένα υποβρύχια του αμερικανικού Ναυτικού και σίγουρα τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους: Με τέτοιες δυνατότητες υποκλοπών που έχουν οι ΗΠΑ δεν είναι τυχαίο ότι κυριαρχούν στον πλανήτη...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top