GuidePedia

0
Economist: Πολιτική αστάθεια και πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit, σε έκθεση για την Ελλάδα, εξαιτίας του σκηνικού πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με τη βρετανική έκδοση, μπορεί ο κυβερνητικός συνασπισμός Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ να είναι πιο «ομοιογενής» και οι πιθανότητες «κοινοβουλευτικής ανταρσίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική» να ελαχιστοποιούνται, ωστόσο η «αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα» θα συνεχίσει να πυροδοτεί «κοινωνικές ταραχές και οικονομικές δυσκολίες» και να διατηρεί την πολιτική σκηνή «κατακερματισμένη».
Ένα πιθανό σενάριο για τους αναλυτές του Economist είναι η διενέργεια πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές. Η λιτότητα θα συνεχίσει να ευνοεί τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στο κοινοβούλιο, οι οποίες και θα καρπωθούν –ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- το αίσθημα δυσαρέσκειας του ελληνικού λαού και θα δουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις, τονίζεται στην έκθεση.
Οι πολίτες καταλογίζουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «διαφθορά, νεποτισμό και συμφέροντα» που έχουν ταυτιστεί με τις κυβερνήσεις τους, σύμφωνα με την έκθεση. Οπότε, νικητή των επόμενων εκλογών ο Economist βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, λόγω έλλειψης κυβερνητικών εταίρων. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτή που θα συνεχίσει να κυβερνά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της έκθεσης.

 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top