GuidePedia

0

Συλλέγουν υπογραφές για αναβάθμιση.  Επιστολές επαφές,βολιδοσκοπήσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Υπογραφές άρχισαν να συγκεντρώνουν οι Τούρκοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να εξασφαλίσουν υποστήριξη για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εργασίες του Σώματος. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, μετά την επιστολή που είχε σταλεί στις 21 Ιουνίου από το γραφείο του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες προς Ευρωβουλευτές, ζητώντας συναντήσεις, προχώρησαν ένα βήμα ακόμη.
Προσεγγίζουν Ευρωβουλευτές, οι οποίοι θεωρούν πως διάκεινται φιλικά προς την Άγκυρα και τους ζητούν στήριξη για συμμετοχή «εκλεγμένων» Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα διαρκέσει, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Μετά και που θα ξεκινήσουν, δηλαδή και οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Είναι σαφές πως οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας παραπέμπουν στις τουρκικές μεθοδεύσεις για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, που αποτελεί μόνιμο στόχο της Άγκυρας.
Σε σχέση με τις κινήσεις αυτές στο Ευρωκοινοβούλιο, όλα ξεκίνησαν όταν το γραφείο του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες. Απέστειλε επιστολή σε ευρωβουλευτές και στελέχη πολιτικών ομάδων ζητώντας συνάντηση του λεγόμενου αντιπρόσωπου για να τους ενημερώσει σχετικά με το αίτημα της συμμετοχής. Το μήνυμα στάληκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 21 Ιουνίου.
Όπως αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Huriye Hancerli ( που αυτοπαρουσιάζεται ως τρίτος γραμματέας της «Τουρκοκυπριακής Αντιπροσωπείας»), ο Τουρκοκύπριος αντιπρόσωπος στις Βρυξέλλες (Gizem Alpman) διαβίβαζε στους Ευρωβουλευτές μήνυμα «που υπογράφεται από όλα τα πολιτικά κόμματα στο ‘’κοινοβούλιο΄΄ της βόρειας Κύπρου, σχετικά με την συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων, στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Για να εξηγήσει περαιτέρω τη θέση τους στο θέμα, ζητούσε μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα. Τουρκοκύπριοι λεγόμενοι βουλευτές του κατοχικού καθεστώτος βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο, με την ευκαιρία της συνόδου της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο την πραγματοποίηση σειράς επαφών για να θέσουν το αίτημα τους.
Υπενθυμίζεται πως το θέμα της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις εργασίες της Ευρωβουλής, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν και τέθηκε και από πλευράς πολιτικών ομάδων προς την Κυπριακή Κυβέρνηση. Η εμμονή κάποιων πλευρών στην Ευρωβουλή να νομιμοποιήσουν αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος, βρίσκει την αντίδραση της Λευκωσίας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αυτό θα συνιστούσε αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Πολλοί υποστηρικτές της τουρκικής μεθόδευσης επικαλούνται τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό, όμως,  δεν μπορεί να θεωρείται προηγούμενο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top