GuidePedia

0

Είναι από τα πλέον μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα, ας μην γελιόμαστε. Ο Γερμανός υπουργόςΒόλφγκανγκ Σόϊμπλε ,έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών με τα σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα της τελευταίς τριετίας στην χώρα μας. Ποιος είναι ο άνθρωπος με την σκληρή έκφραση που σήμερα επισκέπτεται την Ελλάδα και που για χάρη του ...απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις;

Πως καθηλώθηκε στο αναπηρικό καροτσάκι; Η ιστορία του έχει ενδιαφέρον και εξηγεί σε κάποιο βαθμό και τις σκληρές απόψεις και εμμονές που έχει.

Ο κ.Σόϊμπλε αν έπρεπε να τον περιγράψουμε με μία φράση θα λέγαμε ότι πολύ απλά είναι ο ισχυρός άνδρας πίσω από την Καγκελάριο.

Η κα.Μέρκελ υπήρξε “προστατευόμενή” του αλλά τελικά ήταν αυτή που κατάφερε να του αρπάξει την αρχηγία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.


Είναι, ο μακροβιότερος βουλευτής και ο μεγαλύτερος σε ηλικία υπουργός της κυβέρνησης.

΄Ηταν ο κύριος διαπραγματευτής του Χ. Κολ στη συνθήκη ενοποίησης με την Ανατολική Γερμανία.
Ο Κολ,τον είχε δίπλα του από το 1984 και πολύ συχνά έλεγε ότι θα είναι ο διάδοχός του.

Όμως αυτή η σχέση τελικά δεν του βγήκε σε καλό. Το 1988 όταν ο Κολ έχασε τις εκλογές ανέλαβε το κόμμα ,αλλά κατηγορήθηκε για ανάμειξη σε σκάνδαλο χρηματοδότησης του CDU επί αρχηγίας Κολ!

Ποιος του έκανε τη ζημιά; Η Μέρκελ.

Παρόλα αυτά η σχέση…επιβίωσε.

Το 1990 ήταν μια πραγματικά άσχημη χρονιά για τον Σόϊμπλε.Στις 12 Οκτωβρίου 1990 η ζωή του άλλαξε.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, και επί υπουργίας του ως υπουργός Εσωτερικών, είχε διοργανωθεί μια εκδήλωση στο Όπεναου, με κύριο ομιλητή τον ίδιο.
Την ώρα που ανέβαινε στην εξέδρα, υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους, έπεσαν 3 πυροβολισμοί. Η μία σφαίρα βρήκε και τραυμάτισε ελαφρά το σωματοφύλακά του, ενώ οι άλλες δύο πέτυχαν τον υπουργό στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη.
Ο κ. Σόιμπλε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η ολική παράλυση του σώματός του από τον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο και κάτω, σπόνδυλο τον οποίο είχε συνθλίψει η σφαίρα. Το τραύμα στο πρόσωπο ήταν ελαφρύ και του άφησε μονάχα μια αμυδρή ουλή στο δεξιό μάγουλο.

Ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη 3 φορές εναντίον του Σόιμπλε ήταν ο Ντίετερ Κάουφμαν, 37 ετών.
Στη δίκη του, οι δικαστές, οψόμενοι την παράφρονα ψυχική κατάστασή του, τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και έκτοτε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.

Το βίντεο είναι από εκείνη τη σκληρή για τον Σόϊμπλε εποχή και τον δείχνει την ημέρα εξόδου από το νοσοκομείο.


  

Μετά την απόπειρα δολοφονίας ο Σόιμπλε λένε ότι έγινε πιο ανεκτικός,αν κι εμείς δεν το ΄χουμε διαπιστώσει. Συντηρητικός εκ πεποιθήσεως ο Σόιμπλε, γεννήθηκε το 1942, προέρχεται από την προτεσταντική περιοχή της Νοτιοδυτικής Γερμανίας. Ο πατέρας του ήταν φοροτεχνικός σύμβουλος, ενώ ο ίδιος όπως και τα δύο αδέλφια του κατέχουν διδακτορικό στα νομικά.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top