GuidePedia

0
«Βόμβες» Παυλόπουλου για επερχόμενη παρέμβαση ΗΠΑ



Άμεση εμπλοκή στην Ευρωζώνη με αφορμή την ελληνική κρίση προβλέπει ο έμπειρος πολιτικός
Πριν από λίγο, ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε σε γενικές γραμμές σε τηλεοπτική εκπομπή:
«Η οικονομική πολιτική που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και, γενικότερα, στην Ευρωζώνη είναι, κατά γενική ομολογία, καταστροφική. Και για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη. Επιπλέον δε αυτή η πορεία εγκυμονεί πια κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι η ώρα του Barack Obama, ο οποίος ούτως ή άλλως αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι πια οπαδός της παρεμβατικής πολιτικής τύπου Keynes. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραμείνουν απαθείς όταν η Ευρωζώνη παραπαίει. Πολλώ μάλλον όταν η οικονομία των ΗΠΑ είναι σήμερα η ισχυρότερη στον Πλανήτη και, εν πάση περιπτώσει, σαφώς ισχυρότερη της Γερμανίας. Η οποία, κατά βάθος –έστω και αν προσπαθούν να το κρύψουν- είναι σε κακή κατάσταση και ήδη ακολουθεί υφεσιακή πορεία. Μια λίγα λόγια –και, φυσικά, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών για να μην παρεξηγηθώ- ο Barack Obama πρέπει να εμπνευσθεί από το παράδειγμα του Ρούσβελτ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως προς τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης, και όχι μόνο».
Ο έμπειρος πολιτικός ουσιαστικά αποτύπωσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα επεκτατικά σχέδια της Γερμανίας και ανέδειξε τη δυναμική της Αμερικής, η οποία είναι ουσιαστικά η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην «επέλαση» των Γερμανών.
Άλλωστε οι Αμερικανοί είναι και οι μόνοι που μπορούν να φέρουν τους κατά τ' άλλα αλαζόνες επιτελείς της Μέρκελ σε δύσκολη θέση.
Απόδειξη η ανησυχία που τους έχει κυριεύσει από την επιχειρούμενη προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα έστειλε ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες: «Κρατήστε έξω από το παιχνίδι στην Ελλάδα τους Αμερικανούς γιατί έχω τον τρόπο να σας κάνω τη ζωή δύσκολη»...
Η κηδεμονία των Γερμανών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, είναι σίγουρο ότι δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των εταίρων, οι οποίοι βλέπουν πια ξεκάθαρα ότι η στήριξή τους από το Βερολίνο ή η συνύπαρξή τους σε μία Γερμανική Ευρώπη συνεπάγεται και ένα πολύ βαρύ τίμημα...

 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top