GuidePedia

0


Μια τεράστια αλήθεια περιείχε το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% από το 13%. Σε ένα μήνυμα ξεκάθαρο και με μήνυμα που δεν επιδέχεται παρερμηνειών, ο πρωθυπουργός έριξε το «μπαλάκι» στην κοινωνία, η οποία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να διορθώσουμε την κατάσταση που μας σπρώχνει στον γκρεμό…
Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα ΠΕΙΡΑΜΑ και ότι η τρόικα ΔΕΝ το επιθυμούσε, απλά το αποδέχθηκε, με την ελληνική πλευρά να δεσμεύεται ότι θα σημάνει αύξηση φορολογικών εσόδων. Προϋπόθεση για να πετύχει το μέτρο και να επωφεληθεί η ελληνική κοινωνία, αφού σε περίπτωση επιτυχίας και επαλήθευσης αυτού που ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά, θα οδηγηθούμε και σε νέες μειώσεις φόρων.

Κατά συνέπεια, ΟΛΟΙ μας έχουμε ευθύνη. ΟΧΙ μόνο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κόβουν αποδείξεις και να αποδίδουν τον μειωμένο ΦΠΑ στο κράτος ώστε να έχει έσοδα και όχι να συμπεριφέρονται ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ως κοινοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που κρύβουν την αλητεία τους πίσω από το «να πληρώσουν οι πλούσιοι». Το αποτέλεσμα ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.
Ή θα αποφασίσουμε ως κοινωνία να επιβραβεύουμε όταν μειώνονται σε τόσο δύσκολες στιγμές τα φορολογικά βάρη, απαιτώντας αποδείξεις όταν είμαστε πελάτες και συμμορφούμενοι όταν είμαστε μαγαζάτορες, ή προφανώς ο ΦΠΑ θα επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα αφού δεν θα «θεραπευθεί» η φορολογική υστέρηση.
Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα έσοδά τους. Να ξέρουν, ότι εάν η χώρα καταρρεύσει τα μαγαζιά τους θα κλείσουν, διότι αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο, ούτε καν σε σύγκριση με αυτά που βιώνουμε τώρα.
Ως «defence-point.gr» φωνάζουμε συνεχώς ότι οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις αποτελούν ληστεία και ότι δεν πρόκειται κανείς να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα βάζοντας… συνεταίρο-νταβατζή το κράτος. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε, ότι μέγιστοι ΛΗΣΤΕΣ είμαστε και όλοι εμείς, αφού εάν τα άνω των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ανείσπρακτοι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές είχαν περιέλθει στα ταμεία του Δημοσίου, δεν θα βρισκόμασταν στη σημερινή κατάσταση.

Όντως η Τρόικα και οι δανειστές έχουν συμπεριφερθεί ΑΘΛΙΑ στην Ελλάδα. Αυτό ΔΕΝ μας απαλλάσσει όμως από τις βαρύτατες ευθύνες μας και τη νοοτροπία του μικροαπατεώνα που χαρακτήριζε πολλούς από εμάς τις τελευταίες δεκαετίες, με ευθύνη ΚΑΙ του πολιτικού συστήματος βεβαίως.
Οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Ή θα τα διορθώσουμε, ή θα τελειώσουμε ως κράτος. Και οι πολιτικοί απατεώνες (ή απλώς φελλοί) που τάζουν λαγούς με πετραχήλια ενώ οι περισσότεροι είναι καθ’ έξη κρατικοδίαιτα παράσιτα που δεν δοκίμασαν να βγάλουν μόνοι τους μία δραχμή και σήμερα τάζουν στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που είναι δυστυχώς πολλοί, ότι θα τους δώσουν πίσω τον μισθό που έπαιρναν, θα τους χαρίσουν τα δάνεια και άλλα παρόμοια, σε μια νέα εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν», θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η εποχή των μεγαλόστομων αλλά κενών περιεχομένου διακηρύξεων, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση και ελπίζουμε (…) να ακούσουμε τα πολιτικά αηδόνια κάθε απόχρωσης να συμφωνούν. Η επανάσταση της λογικής. Όπως ο νοικοκύρης φροντίζει το σπίτι του και στα εύκολα και στα δύσκολα ώστε να επιβιώνει, έτσι πρέπει να κάνουμε και στο επίπεδο του κράτους. Όλα τα υπόλοιπα είναι απύθμενες βλακείες που σε άλλες εποχές θα συνεπάγονταν άλλα μέτρα και ποινές… μη δημοκρατικά… αφού θα καταλογιζόταν και ιδιοτέλεια.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top