GuidePedia

0

Ο “συμπαθέστατος” Σόϊμπλε θα είναι σήμερα κοντά μας . Δύσκολα θα αποφύγει να μας “κουνήσει” πάλι το δάχτυλο, να κάνει κάποια παρατήρηση και τελικά ίσως να πει και μια καλή κουβέντα για “τις θυσίες” τις οποίες ο ίδιος μας έχει επιβάλλει.

Μόνο που κάποιος πρέπει να του πει ορισμένα πράγματα για συμπατριώτες του οι οποίοι χρωστάνε πολλά στην Ελλάδα και έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστοι. Για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη βαρύτερη έκφραση. Καταλληλότερος από τον πρωθυπουργό γι΄ αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει και ελπίζουμε ότι εκτός από την “κερδισμένη μάχη” του ΦΠΑ (!) θα δώσει και την μάχη που πρέπει για να σοβαρευτούν οι Γερμανοί που εκτός από δανειστές πολλά χρόνια τώρα είναι και οι μεγάλοι κερδισμένοι στον χώρο των ελληνικών εξοπλισμών.

Το είχαμε γράψει και στην επίσκεψη της Μέρκελ ότι προβλήματα όπως αυτό των υποβρυχίων είναι πλέον πρωτίστως πολιτικά και όποιος προσπαθεί να τα επιλύσει διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τις απαράδεκτες -για τα ελληνικά συμφέροντα- συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ,απλά χάνει τον χρόνο του. Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι οτι η Ελλάδα και το Πολεμικό Ναυτικό της χάνει ένα απίστευτο επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο Αιγαίο, για το οποίο οι πολίτες φορολογούμενοι έβαλαν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη για να το εξασφαλίσουν.

Κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΕΘΑ που γνωρίζει άριστα το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραδέχεται ότι “λύση χωρίς τους Γερμανούς δεν μπορεί να υπάρξει” . Μόνο που οι Γερμανοί -συνέταιροι του Σάφα στον Σκαραμαγκά- δεν “καίγονται” . Έχουν εισπράξει σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που κοστιζαν τα τέσσερα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, έχουν παραδώσει -με χίλια ζόρια και προβλήματα- το ένα και έχουν πάει ήδη στην Τουρκία για να ναυπηγήσουν άλλα έξι!

Να αναφερθούμε και στα άρματα μάχης Λέοπαρντ; Πρόσφατα το Onalert αποκάλυψε έγγραφο του ΓΕΣ στο οποίο ούτε λίγο,ούτε πολύ οι Γερμανοί κατασκευαστές χαρακτηρίζονταν “ανήθικοι” γιατί προσπαθούν να “ρίξουν” την Ελλάδα για ποσό που δεν ξεπερνά τις 350 χιλιάδες ευρώ! Ας μην επανέλθουμε στα προβλήματα που παρουσίασαν τα άρματα.

Οι Γερμανικές εταιρείες έβγαλαν πολλά,γρήγορα και εύκολα χρήματα. Εκμεταλλεύθηκαν στο μέγιστο βαθμό τις εστίες διαφθοράς που βρήκαν στην Ελλάδα και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τις δημιούργησαν κιόλας. Κατάφεραν να υπογράψουν συμβάσεις ηγεμονικές υπέρ των δικών τους συμφερόντων και όταν η “κατάσταση” έμπλεξε ,είχαν ήδη εισπράξει τα χρήματά τους με το παραπάνω και ...μην τους είδατε.

Κάποιος λοιπόν πρέπει να μιλήσει ανοιχτά στον κ.Σόϊμπλε για όλα αυτά. Και να του δώσει να καταλάβει ότι πρέπει πρώτη η Γερμανία να δείξει ότι εννοεί όσα λέει και ξαναλέει για διαφάνεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα.

Θα βρεθεί κάποιος να του τα εξηγήσει -αν και τα ξέρει πολύ καλά- και να του ζητήσει να επισημάνει στους συμπατριώτες του ότι τα ψέμματα τελείωσαν και γι΄ αυτούς; Μάλλον όχι.

Θα μείνουμε μάλλον με την “επιτυχία” της μείωσης του ΦΠΑ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top