GuidePedia

0



Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Για εγκαθίδρυση ''ισχυρής δυτικής Θράκης'' έκανε προκλητικά λόγο επιχειρώντας  ουσιαστικά υπονόμευση και αμφισβήτηση  της ελληνικής κρατικής επικράτειας ο Τούρκος Υπουργός Υγείας κ. Μουεζίνογλου γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ενώ σύμφωνα με τα tourkikanea.gr o Tούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών, Επικοινωνίας και Ναυτιλίας, κ.Γιλντιρίμ, μιλώντας για την ελληνική Θράκη είπε θρασύτατα ότι αυτά τα μέρη είναι δικά μας...

Όλα αυτά - και άλλα απαράδεκτα και εξίσου προκλητικά - έγιναν  κατά την  εφημερίδα Yeni Safak σε δείπνο Ιφτάρ στην περιοχή Καραγάτς της Αδριανούπολης, σε απόσταση 5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα, στις 14 Ιουλίου. Ο κ.Μουεζίνογλου, που συνεχάρη για το ραμαζάνι τους περίπου 1.000 παρευρισκόμενους από την Ελλάδα και την Τουρκία, σε ομιλία του είπε ότι οι «Τούρκοι» της δυτικής Θράκης την περίοδο αυτή θα πρέπει να υιοθετήσουν μία αντίληψη του να είναι όλοι μαζί και τόνισε πως το αύριο θα είναι της Τουρκίας, η οποία ατενίζει με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον. Επίσης είπε ότι θα εγκαθιδρύσουν, όλοι μαζί, «την ισχυρή δυτική Θράκη και τα Βαλκάνια». Όπως βλέπετε στην φωτογραφία στο πανό κάτω από το οποίο μιλάει ο γραφικός Μουεζίνογλου υπάρχει ο περίφημος χάρτης της "ανεξάρτητης Θράκης".

Στο ιφτάρ  που διοργανώθηκε για Τρίτη φορά από τα κεντρικά όργανα του λεγόμενου ''Συλλόγου Αλληλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης, έκανε επίσης εντύπωση οι φράσεις ¨ο βασιλιάς είναι γυμνός¨ και το ¨Στην Δυτική Θράκης είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη χάνεται¨ που ανέφερε ο ''μουφτής'' Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, μεταφέρουν τα τουρκικα νεα.


Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ''Συλλόγου Αλληλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης'' κ. Τανέρ Μουσταφάογλου είπε προκλητικά στην ''γραμμή '' της τουρκικής προπαγάνδας: <<…Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Κοιτώντας βλέπουμε πως με απόφαση δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η ίδρυση του ''Συλλόγου Τουρκίδων Γυναικών Ροδόπης'', βλέπουμε στον νόμο των 240 ιμάμηδων μια ορθόδοξη εξουσία να αποκτά την ευθύνη να διορίζει κατά το δοκούν αυτούς που θα διδάξουν την θρησκεία σε μουσουλμάνους στην Δυτική Θράκη, και ακόμη νωρίτερα αυτά που έγιναν στα νηπιαγωγεία, την μεταφορά της ορθόδοξης κουλτούρας στα μυαλά των μικρών μας παιδιών, όλα αυτά είναι πράματα που προσπαθεί να τα κάνει η Ελλάδα, να μας αποξενώσει από τον εαυτό μας. Βλέπουμε όμως πως έστω και στην όχθη του Έβρου, απόψε όλοι οι σύλλογοι των ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης Τουρκίας και Ελλάδας συντηρούν ξανά αυτή την παράδοση. Η παράδοση αυτή αποτελεί την πολιτιστική αντίληψη του τουρκικού έθνους. Μέσα σε αυτήν υπάρχει η εθνική συνείδηση ως τουρκισμός και το Ισλάμ ως πίστη μας, εν ολίγοις δηλαδή ο τουρκικός πολιτισμός(...)>>.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak έχει τίτλο «Δείπνο Ιφτάρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα», και γράφει ότι στο δείπνο Ιφτάρ παρέστησαν επίσης ο Νομάρχης της Αδριανούπολης, Ντουρούερ, ο Βουλευτής του ΑΚΡ από την Προύσα, Χακάν Τσαβούσογλου, ο «Μουφτής» της Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ και ο «Μουφτής» της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ κ.α.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top