GuidePedia

0

ΜΕ ΤΟ "ΒΛΕΜΜΑ" ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μια μοίρα ρωσικών μαχητικών πιθανότατα Su-30 ζητήθηκε από την Ρωσία να σταθμεύσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο της Κύπρου, και σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης" η κυπριακη κυβερνηση εκανε δεκτο το αιτημα. 
Σε συνέχεια της απόφασης που πήρε η Ρωσία για αποστολή αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία, και όπως πρώτο το defencenet.gr είχε αναφέρει με δημοσίευμά του.
Μία μοίρα Su-30 θα μετασταθμεύσει στην βάση της Πάφου, με τελικό σκοπό την μετάβασή της στη Συρία, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, απαγορευτικές.                
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία έχει καταθέσει επισήμως σχετικό αίτημα, με την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει απαντήσει θετικά, θέτοντας ωστόσο την προϋπόθεση ότι αυτές οι διευκολύνσεις δεν ισοδυναμούν με παραχώρηση επί μονίμου βάσεως των εγκαταστάσεων στην Πάφο, αλλά αντιθέτως με εξυπηρετήσεις σύντομης χρονικής διάρκειας. Κάτι που καταδεικνύει ότι ο σκοπός χρήσης της αεροπορικής βάσης θα είναι επιχειρησιακός.
Τα μαχητικά θα παραμείνουν στην Πάφο, δεν θα μεταβούν στην Συρία για να μην προκληθουν εντάσεις, με υπαιτιότητα της Ρωσίας, αλλά επειχηρισιακώς έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που στα μυλά των δυτικών "μπουν" περίεργες ιδέες για δημιουργία "no fly zone" πάνω από την Συρία
Παρόμοιου τύπου διευκολύνσεις έχει ζητήσει και εξασφαλίσει η Μόσχα και για τον ελλιμενισμό πλοίων του πολεμικού της ναυτικού σε λιμάνια της Δημοκρατίας, κάτι που ήδη χρησιμοποιεί η Ρωσία για την διατήρηση μόνιμης ναυτικής ρωσικής δύναμης στα ανοιχτά της Συρίας.
Υπενθυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών ο αναπληρωτής διοικητής της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Vladimir Gradusov, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία στέλνει αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης! 
Το θέμα είχε τεθεί και πέρσι, αλλά δεν είχε ληφθεί απόφαση. Φυσικά πρόκειται για μία απάντηση στη no-fly-zone που σκέπτονται να αναπτύξουν οι ΗΠΑ ή/και το ΝΑΤΟ στην ανατολική Συρία, αλλά και στην δύναμη μαχητικών F-16 που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στην Ιορδανία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναπτυχθούν και μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-30 στην αναβαθμισμένη έκδοση και κλειστής υποστήριξης Su-25 Frogfoot, ενώ αναμένεται η έλευση του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" με τα Su-33 και τα Su-25.
Να σημειώσουμε ότι η αιτιολογία είναι "Προστασία των Ρώσων πολιτών" που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας σκοπός για εκκένωση της Συρίας. Η Συρία έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για τις δύο υπερδυνάμεις, και ο πραγματικός στόχος των Αμερικανών είναι η γεωπολιτική περικύκλωση, της Ρωσίας και η επίτευξη εγγύτητας αντι-Ορθόδοξων δυνάμεων με τον ρωσικό Καύκασο. Άλλωστε το παραδέχεται σε ανάλυσή της και η αμερικανική World Tribune μια εφημερίδα με ισχυρούς δεσμούς με τις αμερικανικές υπηρεσίες.
Το χρήμα στη σημερινή εποχή έχει ως βάση δημιουργίας του "φανταστικά" δεδομένα, καθότι μπορεί να παραχθεί στην κυριολεξία από τον "αέρα" εν μία νυκτί οι γεωπολιτικοί στόχοι όμως διαμορφώνουν την πραγματικότητα, και την πραγματική οικονομία (η οποία είναι η εξασφάλιση, και διατήρηση πόρων). Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι οι γεωπολιτικές νίκες φέρνουν ευημερία και εθνική επιβίωση, κάτι που στην Ελλάδα δεν καταλάβαμε ποτέ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top