GuidePedia

0

Συμφώνησαν πως διαφωνούν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας Πούτιν και Κάμερον στο Λονδίνο. Η συνάντηση έγινε πριν την συνάντηση των G8 που θα γίνει στην Β. Ιρλανδία. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στη συνέντευξη τύπου και ενώπιον του Ντέβιντ Κάμερον, ανέφερε: ''Δε θα αρνηθείτε πως δεν χρειάζεται πραγματικά να υποστηρίξετε αυτούς που, όχι μονάχα σκοτώνουν τους εχθρούς τους, αλλά μετά ανοίγουν τα πτώματά τους και τρώνε τα έντερά τους δημόσια, ενώπιον των τηλεοπτικών φακών. Είναι αυτοί οι ανθρωποφάγοι, που θέλετε να τους στηρίξετε; Βοηθάτε τους ανθρωποφάγους να καταλάβουν την εξουσία στην Συρία κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορoύμε να το δεχθούμε''. Η επίθεση αυτή του Ρώσου ηγέτη στο σκληρό Ισλάμ που διαπράττει φριακιαστικά εγκλήματα στη Συρία, έφερε την αμήχανη απάντηση Κάμερον: ''Δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια τελική απόφαση να εξοπλίσουμε τους αντάρτες'', δήλωσε ο Κάμερον.
Διαφωνίες προέκυψαν στο θέμα του εφοδιασμού των αντιμαχομένων. Ο Πούτιν συμπλήρωσε πως η συμφωνία πώλησης όπλων στην κυβέρνηση της Συρίας είναι απολύτως νόμιμη, ενώ η βοήθεια στους αντάρτες αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Και για μια ακόμη φορά, έμειναν οι διαφορετικές οπτικές στο ζήτημα του αν χρησιμοποιεί χημικά όπλα ο τακτικός  στρατός του Άσαντ. Ο Κάμερον βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κατά τους Αμερικανούς αποδείξεις για χρήση χημικών απο την πλευρά του στρατού, γεγονός βεβαίως που έχει αμφισβητήσει και αμφισβητεί η Μόσχα.

Στο θέμα του συνεχούς εφοδιασμού των ανταρτών επέμεινε ο Πούτιν, λέγοντας στον Κάμερον πως αυτή η πρακτική δεν έχει να κάνει με τις ανθρωπιστικές αξίες που κηρύττονται στην Ευρώπη επί εκατοντάδες χρόνια. Από την πλευρά του, ο Κάμερον παραδέχθηκε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ της οπτικής του Λονδίνο και της Μόσχας για το τι έχει συμβεί στην Συρία και ποιος είναι υπεύθυνος. Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως οι διαφορές δεν είναι ανυπέρβλητες και πως αμφότερες οι δύο πλευρές δέχονται πως πρόκειται για μία ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι επόμενες μέρες θα αποδειχθούν κρίσιμες από πολλές απόψεις, αν δηλαδή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιλέξουν την τελική επίθεση ή αν θα δεχθούν να ακολουθήσουν τη ρωσική πρόταση για μια διεθνή διάσκεψη, όπως αυτή που προτάθηκε να γίνει στη Γενεύη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top