GuidePedia

0


Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ.

Αποκλεισμένος είναι ο Οντέρ από την αντιπροσωπεία του κουρδικού κόμματος BDP που επισκέφτηκε τον Οτζαλάν. Ο Σιρί Σουρεγί Οντέρ, που παρεβρισκόταν σε όλες τις συναντήσεις κατά το παρελθόν, αποκλείστηκε από την αντιπροσωπεία, μετά από εντολή του Αρχηγού της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν, λόγω της τακτικής παρουσίας του στο πλευρό των διαδηλωτών για το πάρκο Γκεζί.

Τον Οτζαλάν επισκέφτηκε την Παρασκευή στο Ιμπραλί αντιπροσωπεία του BDP, αποτελούμενη από τον αρχηγό του κόμματος κ Σελχετίν Ντεμίρτας και την κ. Περβίν Μπουλντάν. Ο  Οτζαλάν είναι ενοχλημένος  από το «κυβερνητικό βέτο» στον Οντέρ. Μάλιστα ο  Οτζαλάν ζήτησε από τα στελέχη του BDP να μην προσπεράσουν αδιάφορα αυτού του είδους τις παρεμβάσεις.
Σήμερα σκοπεύουν τα μέλη του BDP να αιτηθούν στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σαντουλάχ Εργκίν την χορήγηση άδειας τακτικών επισκέψεων στον Οτζαλάν. Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης επιθυμεί τακτικές συναντήσεις με μέλη της οικογένειάς του και με τους δικηγόρους του καθώς και με αξιωματούχους του BDP αξιωματούχους, ανά δεκαπέντε μέρες, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αποτιμά τις εξελίξεις στη διαδικασία για την ειρήνη.

Oτζαλάν : ''Απατάται όποιος πιστεύει ότι μπορεί να με εξαπατήσει''.

 Στο μεταξύ νέο Νόμο  που θα εξασφαλίσει την επιστροφή των ενόπλων του ΡΚΚ, επεξεργάζεται η Τουρκία.Σύμφωνα με  δημοσίευμα της Taraf , ο νόμος τίθεται στην ατζέντα, μία μέρα μετά την προειδοποίηση του Οτζαλάν ότι απατάται όποιος πιστεύει ότι μπορεί να τον εξαπατήσει.

Γενική αμνηστία ζητάει το PKK, ενώ η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση. Σχεδιάζει, ωστόσο, να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, όπου αμνηστία προβλέπεται μόνο για τους αγωνιστές που δεν έχουν συμμετάσχει σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Η νομοθεσία θα πρέπει να περιλάβει και όσους δεν έχουν καταδικαστεί και δεν αποτελούν στόχο οποιασδήποτε νομικής έρευνας, γράφει η Taraf. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όχι μόνο ο Διοικητής του ΡΚΚ k.Μουράτ Καραγιλάν αλλά και πολλά άλλα μέλη της οργάνωσης.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top