GuidePedia

0

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ
Και όμως υπάρχουν Τουρκοκύπριοι που δεν αναγνωρίζουν το "ψευδοκράτος",3 σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας άνοιξε Τ/κ που συνελλήφθη γι' αυτό στην κατεχόμενη Αμμμόχωστο. Η διαμαρτυρία του, που στόχευε τον Τούρκο Πρωθυπουργό και την διπλοπρόσωπη - όπως δήλωσε ο ίδιος - πολιτική, αλλά και η στιγμή της σύλληψής του από την "αστυνομία" καταγράφηκαν από την κάμερα του TV PLAS στα κατεχόμενα.
Στο βίντεο φαίνεται η άφιξη του περιπολικού με τους ψευδοαστυνομικούς να ζητούν από τον Κοράι Μπασντογρουλτμαζί να κατεβάσει τις σημαίες. Ο ίδιος αρνήθηκε. Ακολούθησε ένταση και αψιμαχίες με την ψευδοαστυνομία, στην οποία παρενέβη και η σύζυγό του, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο. Ο Τ/κ ακούγεται να δηλώνει στα τουρκικά ότι "πεθαίνω γι' αυτή τη σημαία" εννοώντας την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης ότι διαμαρτύρεται εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.
Σε κάποια στιγμή οι "αστυνομικοί" ζήτησαν από τον κινηματογραφιστή να σταματήσει την λήψη, αλλά αυτός δεν το έκανε και κατέγραψε όλη τη σκηνή της σύλληψης. Το εν λόγω κανάλι μετέδωσε την όλη σκηνή με τίτλο "ο άνθρωπος της Κύπρου που στέκεται" (Kibris'in duran adami). Οι ψευδοαστυνομικοί κατέβασαν τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις έβγαλαν από τα πλαστικά κοντάρια που ο Μπασντογρουλτμαζί τις είχε τοποθετήσει και τις πήραν μαζί τους. Στο βίντεο φαίνεται επίσης ότι επιτόπου έσπευσαν και "αστυνομικοί" με πολιτικά.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top