GuidePedia

0

Επειδή πολύς ντόρος έγινε και μάλιστα σε σημείο που να εκτεθεί η χώρα και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ίσως καλό θα ήταν να προσεγγίσουμε την πολιτική κίνηση Σαμαρά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Όποιος πιστεύει πως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ηλίθιος, θα πρέπει να αναθεωρήσει το σκεπτικό του, αφού μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στο (έστω και προσωρινό) κλείσιμο της ΕΡΤ; Μα, το σκεπτικό ενός πολιτικού είναι το κέρδος, το πολιτικό πολλαπλό κέρδος. Και στην περίπτωση του Σαμαρά υπήρξε σχέδιο με πολλαπλά οφέλη.

Ας δούμε, όμως, το σχέδιο αυτό, σε απλά βήματα

Βήμα 1ο: Κλείνω την ΕΡΤ
Βήμα 2ο: Απολύω τους υπαλλήλους και τους αποζημιώνω σύμφωνα με την προϋπηρεσία τους (δεν είναι και λίγα τα λεφτά).
Βήμα 3ο: Παίρνω την δόση των 3,4 δις., επειδή έχω πιάσει τον «στόχο» για μείωση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων (οι 3.000 απολυμένοι της ΕΡΤ αποδεικνύουν την «καλή διάθεση» - υπακοή της κυβέρνησης)
Βήμα 4ο: Ξαναστήνω την εταιρεία με άλλο όνομα (όπως λέμε «χέστηκε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς») και επαναπροσλαμβάνω ως υπαλλήλους εκείνους που θέλω. Τους υπόλοιπους τους στέλνω στο Δημόσιο να περιμένουν από εκεί την… απόλυσή τους. Όσο για την ΕΡΤ, κάθομαι και την «οργανώνω καλύτερα».

Όλα λοιπόν είναι καλά.
Όλοι είναι κερδισμένοι.
Το σχέδιο είναι μεγαλειώδες και σαν απολύτως επιτυχημένο μου δίνει και παράπλευρα κέρδη, αφού μου δίνει την δυνατότητα (μέσω της υπερπροβολής του) να:
  • Πιέσω τους συγκυβερνώντες με μία «ατάκα» περί εκλογών και να τους κάνω απόλυτα υποτελείς μου
  • Μετακινηθεί το ενδιαφέρον από την πρόσφατη «πατάτα» της ΔΕΠΑ και της αποχώρησης των Ρώσων
  • Ξεχαστεί το βαρύτατο κλίμα που δημιουργείται από τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων
  • Αφαιρεθεί από την ατζέντα δημόσιων συζητήσεων το θέμα της ΑΟΖ και φυσικά οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά με τα ενεργειακά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας
  • Βοηθήσω τον γείτονα τούρκο πρωθυπουργό, τραβώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ στην Αθήνα και δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να «δράσει» άνετα και όπως ο ίδιος γνωρίζει προκειμένου να καταστείλει τους εξεγερμένους της πλατείας Ταξίμ και οποιονδήποτε άλλο πυρήνα αμφισβήτησής του στην Τουρκία

Είδατε, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένα «ανακάτεμα» της τράπουλας χρησιμοποιώντας την ΕΡΤ;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top