GuidePedia

0

Δέσμευση για την ταχεία εκ νέου ενεργοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης, ραδιοφωνίας και διαδικτύου, προέκυψε από την πλευρά της κυβέρνησης όπως προκύπτει από τα λόγια του αρμόδιου υφυπουργού, Σίμου Κεδίκογλου.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας για δημόσια διαβούλευση, με τον νέο φορέα να ονομάζεται «ΝΕΡΙΤ Α.Ε.» καθώς στο «Ρ» της ραδιοφωνίας και στο «Τ» της τηλεόρασης προστίθεται και το «Ι» εκπροσωπώντας το διαδίκτυο (Ίντερνετ).
Θα ελέγχεται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα έχουν 9ετή θητεία, ενώ θα υπάρχουν πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι και συμβασιούχοι, ενώ θα μπορεί να αναθέτει την εκτέλεση έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες (δημοσιογράφους, ειδικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.λπ.).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το μετοχικό της κεφάλαιο της εταιρίας θα ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, με αρχικό κεφάλαιο που θα προκύψει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ.
Τα έσοδα της εταιρίας θα εξακολουθήσουν να προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος (μέσω της ΔΕΗ) χωρίς να ορίζεται το ποσό, παράλληλα με τις όποιες άλλες συναφείς με το αντικείμενο εμπορικές δραστηριότητες αναπτυχθούν.
Ωστόσο, προηγείται η διαπίστωση του τι θα γίνει στο επίπεδο της κυβέρνησης, αφού ο πρωθυπουργός φέρεται να «πετάει το γάντι» στους κυβερνητικούς εταίρους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν δεν στηριχτεί στο Κοινοβούλιο η πρωτοβουλία, ο τόπος θα βαδίσει σε εκλογές… Με τον τρόπο αυτό το «μπαλάκι» περνάει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και όπως εξηγήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα, αφού όταν τεντώνεις συνεχώς ένα σχοινί, κάποια στιγμή θα σπάσει.
Εκτός κι αν στη Νέα Δημοκρατία κρίνουν ότι πλέον είναι προς το συμφέρον τους οι εκλογές. Κοντός ψαλμός…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top