GuidePedia

0

Για μια επερχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης μίλησε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η μόνη λύση είναι ο «επανασχεδιασμός του ευρώ».

Σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι σε μια νέα δεκαετία του '30, καθώς βρίσκονται σε αποδόμηση».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο βαθύ σκοτάδι της ύφεσης.

«Εδώ και τρία χρόνια κοιτάζω με το κιάλι για να δω μια αχτίδα φωτός. Δεν την έχω δει ακόμα» ενώ επεσήμανε πως η «Ευρώπη πάει για διάλυση», επειδή δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση να την κρατήσει όρθια, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν μόνο δύο καταλήξεις στη συνεχιζόμενη κρίση και ύφεση: «Είτε ο επανασχεδιασμός του ευρώ, είτε η διάλυση της Ευρωζώνης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην πορεία της Ελλάδας, δηλώνοντας πως η χώρα «είναι ο πιο αδύναμος οργανισμός στην Ευρώπη», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως όταν υπογράφουμε «κάθε ανοησία που μας δίνει η Γερμανία, είμαστε συνένοχοι».

Τέλος, υποστήριξε πως δεν βλέπει τίποτα θετικό σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το βασικό μήνυμά της, ήταν πως «η πολιτική αυτή δεν μπορεί να αποδώσει».


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top