GuidePedia

0

Το βροχερό σκηνικό του καιρού στον κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, μάλλον αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθεί τι σημαίνει «οθωμανικό γινάτι», το οποίο δεν μπορεί να κάμψει ούτε οι τιμές με τις οποίες έκανε δεκτό τον καλεσμένο του…
Χωρίς πολλές περιστροφές, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, είπε στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνάντηση με τον Ομπάμα, ότι θα προχωρήσει κανονικά με το ταξίδι του στη Λωρίδα της Γάζας, αφού το θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή! Το μόνο… αντάλλαγμα που έδωσε, είναι να συμπεριλάβει και τη Δυτική Όχθη στο ταξίδι του. Μέσω ποιας διαδρομής, αυτό μένει να αποδειχθεί.
Το ζητούμενο είναι πότε σκοπεύει η αμερικανική κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της και να αντιληφθεί ότι η εικόνα που εκπέμπει στον κόσμο δεν έχει καμία σχέση με αυτή που θα έπρεπε να μεταδίδει μια υπερδύναμη, με τη δυνατότητα να παρεμβαίνει καθοριστικά στις περιοχές ενδιαφέροντος.
Όσο γελοίο και να μοιάζει, φαίνεται ότι ο αμερικανικός «τσαμπουκάς» εξαντλείται εκεί που αισθάνεται ότι αυτός περνάει, δηλαδή για παράδειγμα στην ελληνική κυβέρνηση που της… κάκιωσαν, επειδή αποφάσισε να πάει στην Κίνα αναζητώντας οικονομική στήριξη με επενδύσεις, να κάνει δουλειά στα οικονομικά – ενεργειακά με τους Ρώσους, αφού όπως λέγεται από αμερικανικής πλευράς λαμβάνει μόνο υποσχέσεις.

Αν συνεχίσουν να αφήνουν ανεξέλεγκτο τον Ερντογάν, χορεύοντας στον ρυθμό που ο ίδιος… σφυρίζει, οι περιπλοκές στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου θα είναι σοβαρές. Υποτίθεται, ότι το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί κανείς να κινείται το καθορίζουν οι ισχυροί, εάν αποφάσισαν να ανασυστήσουν με άλλο τρόπο την οθωμανική αυτοκρατορία, καλό θα ήταν να μας το πουν να το ξέρουμε. Λέμε τώρα…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top