GuidePedia

0

«Ο Jorge Mario Bergoglio, ο οποίος επιλέχθηκε εκτάκτως Πάπας στο κράτος του Βατικανού,  σε βιβλίο του, το 2010, αναφέρεται για ‘Γενοκτονία’ από τους Τούρκους, όπως σημειώνει» – αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα του «Ντουνιά μπούλτενι» και συνεχίζει:

«Αποσυρόμενος από τη θέση του, επικαλούμενος λόγους υγείας ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, επιλέχθηκε ο Φραγκίσκος ο οποίος πριν από τρία χρόνια σε βιβλίο παρομοιάζει τους Τούρκους με τους Γερμανούς Ναζί».

»Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Σταρ’ πριν εκλεγεί Πάπας, ο Jorge Mario Bergoglio χρησιμοποιώντας το όνομα ως Καρδινάλιος της Αργεντινής, το 2010, μαζί με το ραβίνο Abraham Skorka, έγραψαν ένα βιβλίο που είχε τίτλο «Sobre el Cielo y la Tierra» [σημ.«Για τον Ουρανό και τη Γη»], που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και επανεκδόθηκε αμέσως.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ραβίνος Skorka, στο βιβλίο τους αναφέρονται στον αθεϊσμό, στο θάνατο, την άμβλωση, τη θρησκεία, την ομοφυλοφιλία, τον καπιταλισμό και το Ολοκαύτωμα.

Στην ενότητα «Θρησκεία» – αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα- «…ορισμένοι λαοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους κατά τον 20ο αιώνα ως ‘ καταγόμενους από θεούς’ και ‘προφήτες’  και κατέστρεψαν πόλεις και ισοπέδωσαν κράτη. Οι Τούρκοι  κατέστρεψαν τους Αρμενίους, οι Ναζί τους Εβραίους. Χρησιμοποιούσαν δήθεν προφητικά λόγια για να σκοτώνουν ανθρώπους», γράφει το δημοσίευμα.

Το τούρκικο άρθρο αναφέρει ότι ο Πάπας είναι γνώστης της Γενοκτονίας της Αρμενίας και στις 24 Απριλίου του 2006 στο Μπουένος Άιρες ως Καρδινάλιος πρωτοστάτησε σε Λειτουργία υπέρ των θυμάτων Αρμενίων του 1915.

«Μάλιστα, ενστερνίσθηκε  κατά τη διάρκεια της τελετής τις καταγγελίες των Αρμενίων για Γενοκτονία που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Τουρκία, ως ένα τρομερό έγκλημα εναντίον του αρμενικού λαού και της ανθρωπότητας στο σύνολό της και έτσι πρέπει να αναγνωρισθεί, όπως είχε ζητήσει» (σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα)

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top