GuidePedia

0

Ο επόμενος σημαντικός περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, και απειλεί να γονατίσει την ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

«Είναι πιθανό ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Συρίας να παραλύσει ολόκληρη την περιοχή. Η Χεζμπολάχ και η Χαμάς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στον πόλεμο στο πλευρό της Συρίας, και υπάρχει η πιθανότητα να συμμετέχουν ακόμα και χώρες όπως το Ιράν, η Αίγυπτος και η Ιορδανία», λέει στο μπλογκ του «Theeconomiccollapseblog.com» ο Michael T. Snyder.

Στο πλαίσιο αυτό, η ροή του πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή μπορεί να διακοπεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα έχει σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία θα ήταν ο φόβος ότι ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επεκταθεί. Δεν θα αποτελεί έκπληξη, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές να συμπεριφερθούν πολύ αρνητικά, όταν η παγκόσμια οικονομία θα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής.

«Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει πέσει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση, και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη φούσκα του χρέους στην ιστορία του κόσμου είναι έτοιμη να εκραγεί» υποστηρίζει ο Michael T. Snyder..

"Το επόμενο μεγάλο κύμα της οικονομικής κατάρρευσης πλησιάζει και ένας περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα επιταχύνει σημαντικά τα οικονομικά προβλήματα», λέει.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με τον Snyder, η οποία προβλέπει ότι οι τρέχουσες εντάσεις να κλιμακωθούν και θα υπάρξει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στα επόμενα χρόνια.


«Σωτήριος» Πόλεμος

Εν τω μεταξύ, άλλοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ένας πόλεμος είναι ό, τι καλύτερο για την παγκόσμια οικονομία σήμερα, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι παραδοσιακές συνταγές για την καταπολέμησή της δεν λειτουργούν.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Paul Farrell προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για την καταπολέμηση της ύφεσης: ένα Νέο Μεγάλο Πόλεμο.

Ειδικότερα, ο οικονομολόγος αναφέρεται στην Αμερική, η οποία είναι βυθισμένη σε ένα τεράστιο χρέος, και θυμάται ότι ο πόλεμος έσωσε την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου από την χειρότερη οικονομική κατάρρευση του περασμένου αιώνα: Την Μεγάλη Ύφεση.

Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν επίσης τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ Ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου έχει διπλασιαστεί από 260 εκατ. δολάρια το 2000 στα 550 εκ πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 50% από 10 δις σε 15 δις δολάρια.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top