GuidePedia

0

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το «φαινόμενο Σώρρας», όσο φαιδρό και αν φαίνεται, και είναι… Εδώ και δύο περίπου χρόνια, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας, μόνιμος κάτοικος Πάτρας, εμφανίστηκε στην Αστόρια, όπου διαμένουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί. Στην πλειοψηφία τους απλοί άνθρωποι, σκληρά εργαζόμενοι και υπερήφανοι για την πρώτη πατρίδα τους.

Παρασύροντας μερικούς αφελείς ομογενείς, που πιστεύουν στους …Θεούς του Ολύμπου, ισχυρίστηκε ότι διαθέτει ομόλογα αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοίνωσε ότι θα σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την Τρόϊκα και την απειλή πτώχευσης.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία απόδειξη ότι διαθέτει όλα αυτά τα …τρισεκατομμύρια, όμως συνεχίζει ένα παιγνίδι παραπληροφόρησης παρασύροντας απλούς ανθρώπους, οι οποίοι αναρωτήθηκαν για ποιό λόγο οι δύο κυβερνήσεις δεν καταγγέλλουν αυτόν τον «ψευτόμαγκα», που βρίζει με πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς όσους τον αμφισβητούν.
Βεβαίως είναι αδύνατον να τον πιστέψουμε επειδή ομιλεί για τεράστια ποσά, που χαρίζει …απλόχερα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, τα οποία όμως δεν τα παρουσιάζει. Και ο λόγος που δεν τα παρουσιάζει είναι απλός: Αν τον γυρίσετε ανάποδα, δεν θα πέσει από τη τσέπη του ούτε ένα ευρώ. Με λίγα λόγια «δεν έχει μία» ούτε για τσιγάρα.
Ενας γιατρός, ο Λευτέρης Ρήνος και ένας επιχειρηματίας, ο Γιώργος Γιαλτουρίδης, ερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκδότης των χρεογράφων που έχει στα χέρια του ο κ. Σώρρας, είναι ο Stephen Louis Wozny, ένας πρώην δικηγόρος στην Ουάσιγκτον, ο οποίος διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο ζήτησε και τη ψυχιατρική του εξέταση.
Ο κ. Ρήνος και ο κ. Γιαλτουρίδης υποστηρίζουν με αποδείξεις ότι τα χρεόγραφα τα οποία διακινεί ο κ. Σώρρας είναι άχρηστα, χωρίς καμία αξία και στηρίζονται στις ακάλυπτες συναλλαγματικές που δημιούργησε ο Wozny, στηριζόμενος σε θεωρίες συνωμοσίας.
Οσοι πολιτικοί στην Κύπρο και την Ελλάδα στηρίζουν τον …τρισεκατομμυριούχο «επενδυτή» είναι συνένοχοι. Και δεν χωρούν δικαιολογίες ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Σώρρα. Ειδικά ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που τους εξυπηρέτησε και διευθέτησε τις συναντήσεις του απένταρου «επενδυτή» και των συνεργατών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους πολιτικούς, πρέπει να απολογηθεί στο λαό. Διότι βοήθησε στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση των πολιτών. Πολύ ορθά απάντησε ο κ. Αναστασιάδης στην εκπρόσωπο του κ. Σώρρα, πως για να τον πιστέψει ότι διαθέτει τα τρισεκατομμύρια πρέπει να αγοράσει ομόλογα ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Ο Πατρινός «επενδυτής» πρέπει να παρατήσει τα μασκαραλίκια και να σταματήσει να προσφέρει φρούδες ελπίδες στους Ελληνες και τους Ελληνοκύπριους. Αρκετά κράτησε το παραμύθι του. Εφτασε η ώρα να ασχοληθούν μαζί του οι εισαγγελείς και οι δικαστές…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top