GuidePedia

0
Picture 0 for Ισλαμικός κίνδυνος στα Βαλκάνια

Οι φόβοι αυτοί εκφράζονται από πλήθος φορέων και προσωπικοτήτων, διαφορετικών προσανατολισμών μεταξύ τους...

Ίσως ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο φόβος μήπως δεν μας χαρακτηρίσουν «προοδευτικούς», μας οδηγεί να ανεχόμαστε καταστάσεις που μπορεί να αποβούν απρόβλεπτες. Οφείλω εξ αρχής να διευκρινίσω, ότι με τον όρο «ισλαμικός κίνδυνος» προφανώς και δεν εννοώ ότι αποτελεί κίνδυνο το σύνολο των μουσουλμάνων.

Μέσα όμως σ’ αυτόν τον πληθυσμό ενυπάρχουν και δραστηριοποιούνται φονταμενταλιστές με συγκεκριμένη αποστολή, που μπορεί να καταστούν επιβλαβείς. Οι φόβοι αυτοί εκφράζονται από πλήθος φορέων και προσωπικοτήτων, διαφορετικών προσανατολισμών μεταξύ τους.
Προ καιρού, στα Σκόπια συνελήφθησαν 20 ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την σκοπιανή αστυνομία, οι συλλήψεις έγιναν κατά την διερεύνηση της δολοφονίας πέντε ντόπιων κατοίκων κοντά στην πρωτεύουσα.

Τότε, η υπουργός Εσωτερικών, κ. Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, σε συνέντευξή της στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΙΑ, είχε δηλώσει: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός έχει επεκταθεί παγκόσμια και η χώρα μας, δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση και φυσικά δεν βρίσκεται μακριά από τον κίνδυνο αυτόν».
Πρόσφατα, για τον κίνδυνο του ριζοσπαστικού ισλάμ έκανε λόγο και το Βατικανό. Ανησυχεί ίσως, επειδή στην Αλβανία, ο καθολικισμός χάνει έδαφος λόγω της επέκτασης του ισλαμισμού στους μέχρι προχθές άθρησκους Αλβανούς. Το βουλγαρικό «focus-fen.net» μεταφέρει τις ανησυχίες των καθολικών, τις οποίες καταγράφει και ο σκοπιανός Τύπος.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μια Έκθεση του κ. Άντσελο Μασάφρα από την Σκόδρα της Αλβανίας, όπου καταγράφεται πως το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει δεχθεί υπερβολική χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Στην εξάπλωση του ριζοσπαστικού ισλάμ, συντελεί -κατά το δημοσίευμα- και η ίδρυση του Ισλαμικού Πανεπιστημίου στα Τίρανα.
Εκφράστηκαν ακόμη και ανησυχίες, λόγω του ότι Αλβανοί και Κοσοβάροι βρίσκονται στις γραμμές των μισθοφόρων στην Συρία. Ο φόβος είναι, με τι θα ασχοληθούν όλοι αυτοί όταν επιστρέψουν στις χώρες τους (αν δεν τους στείλουν σε άλλον «εκδημοκρατισμό»).

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η Βουλγαρία, μετά και την τρομοκρατική επίθεση στο λεωφορείο με τους Ισραηλινούς τουρίστες.
Και το ερώτημα βέβαια από όλα τα παραπάνω, είναι πόσοι επικίνδυνοι ισλαμιστές βρίσκονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, στους εισερχομένους παρανόμως, δεν γίνεται ούτε ο στοιχειώδης έλεγχος του ποιού τους. Αν αναλογιστεί κάποιος τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες, μάλλον θα έπρεπε να ανησυχεί.

Η βελγική αστυνομία προχώρησε στην εξολόθρευση του δικτύου σημείων στρατολόγησης νέων εθελοντών για τη συγκρότηση μονάδων μισθοφόρων για την συριακή αντιπολίτευση. Ανακοίνωσε πως οι στρατολόγοι εργάζονται σε όλο τον χώρο της ΕΕ και οι μισθοφόροι-ισλαμιστές μετά την επιστροφή τους από τον πόλεμο είναι κατάλληλοι για χρήση στην ίδια την Ευρώπη.

Κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία αγωνίζονται σχεδόν 100 Βρετανοί «εθελοντές» και 50-100 πολίτες της Γαλλίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ενίσχυσε τον έλεγχο όλων όσων αναχωρούν από τη χώρα προς την κατεύθυνση της Συρίας.

Προσπαθούν να ελέγχουν την κατάσταση επίσης οι Αρχές της Γαλλίας και άλλων χωρών. Εννοείται ότι οι ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες ανησυχούν όχι γιατί οι συμπατριώτες τους μπορούν να βλάψουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά για το ότι όλοι αυτοί οι «εθελοντές», παρόλο που έχουν ευρωπαϊκά διαβατήρια, στην πλειοψηφία τους κατάγονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.
Οι ιθαγενείς Ευρωπαίοι φοβούνται πολύ την προοπτική επιστροφής των μισθοφόρων-ισλαμιστών από τον πόλεμο: με τι θα ασχολούνται αυτοί οι «επαγγελματίες στρατιώτες»;

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας κ. Λεβ Κορολκόφ, είπε στον ρ/σ «Η Φωνή της Ρωσίας» ότι όχι μόνον δεν ενσωματώθηκε στη Δύση η τέταρτη γενιά των μουσουλμάνων μεταναστών, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά «Όχι!» στον δυτικό πολιτισμό. Αυτή η γενιά είναι ιδιόμορφη ωρολογιακή βόμβα, τοποθετημένη στην Ευρώπη ή με άλλα λόγια, είναι η «πέμπτη φάλαγγα» της τζιχάντ.

Είναι ευτύχημα πως στην Ελλάδα δεν υπήρξαν κρούσματα ισλαμικού ριζοσπαστισμού. Είναι όμως αξιοπαρατήρητο, πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήσαν αλεβίτες, η δραστηριότητα του εκεί τουρκικού Προξενείου, έχει ανεβάσει σε υψηλό αριθμό τους σουνίτες. Κι αυτό δεν είναι ευχάριστο σημάδι.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top