GuidePedia

0
McCainNEA01

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν (Ρεπουμπλικανός από την Αριζόνα) δήλωσε ότι οι αεροπορικές εναέριες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Συρίας μπορεί να είναι η αιτία για να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στην κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να παρέμβει εναντίον του προέδρου Ασαντ, αν και -όπως τόνισε- τίθενται ερωτήματα σχετικά με το πώς θα χειριστεί το θέμα χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω συγκρούσεις.
Μετά τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η κατάσταση ίσως προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή, όπου ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα μαίνεται για περισσότερο από δύο χρόνια.
Ο κ. Μακέιν δήλωσε στο Fox News ότι οι πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές, οι οποίες καθώς φαίνεται είχαν ως στόχο όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, θα αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει, αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία.
«Πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα αλλάξουν την κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να στείλουμε αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη, να προστατεύσουμε και να παρέχουμε όπλα στους σωστούς ανθρώπους στη Συρία, που μάχονται, προφανώς, για τις ίδιες ιδέες στις οποίες και εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.
«Κάθε ημέρα που περνά”, δήλωσε στο Fix News, ”η Χεζμπολάχ αυξάνει την επιρροή της και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει».
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΟΜπάμα επανεξετάζει την αντίθεσή της σχετικά με την αποστολή όπλων στους αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά του καθεστώτος του Αλ-Άσαντ. Προειδοποίησε, επίσης, ότι η παροχή όπλων στις αντικαθεστωτικές ομάδες είναι δίκοπο μαχαίρι. Αποτελεί, είπε,μία επιλογή, η οποία ωστόσο εγκυμονεί τον κίνδυνο τα όπλα αυτά να καταλήξουν στα χέρια αντιαμερικανών εξτρεμιστών οι που βρίσκονται ανάμεσα στους αντάρτες.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο από την Κόστα Ρίκα ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί κατά της μεταφοράς προηγμένων όπλων στη Χεζομπολάχ. Δεν έκανε σχόλιο για τις ισραηλινές εναέριες επιθέσεις στη Συρία.
Οπως είναι γνωστόν, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εκφράσει συχνά τους δισταγμούς του για περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ στις συριακές συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν το 2011 και έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους. Επίσης περίπου 1,2 εκατομμύρια Σύρους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top