GuidePedia

0



Ειναι μια εικόνα που εχει γίνει σύμβολο για τους Παλαιστινίους ωστόσο οι ισραηλινές αρχές έκριναν ως «αβάσιμο» το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το γαλλικό κανάλι France 2 και αφορούσε τον θάνατο ενός μικρού Παλαιστίνιου στην αγκαλιά του πατέρα του το 2000, κατά την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα. Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα σχετική έκθεση, η οποία επαναλαμβάνει την πάγια θέση των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της χώρας.



Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε τα συμπεράσματα της 40σέλιδης έκθεσης που συντάχθηκε κατόπιν εντολής του ίδιου. «Η εκδοχή που διαδόθηκε από το ρεπορτάζ χρησίμευσε ως έμπνευση και δικαιολόγηση της τρομοκρατίας και του αντισημιτισμού. Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν τα ψέματα είναι η αλήθεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Το ρεπορτάζ έδειχνε τον Τζαμάλ αλ Ντούρα να προσπαθεί να προστατεύσει τον 12χρονο γιο του Μοχάμαντ καθώς έχουν βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, από τον ισραηλινό στρατό και Παλαιστίνιους ενόπλους, στην έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα (2000-5). Τα πλάνα είχαν γυριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2000 στη Γάζα, μία ημέρα μετά τις πρώτες αιματηρές συγκρούσεις που αποτέλεσαν τελικά την αρχή της δεύτερης Ιντιφάντα.



Σύμφωνα με την έκθεση «δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Τζαμάλ ή το παιδί χτυπήθηκαν με τον τρόπο που παρουσίαζε το ρεπορτάζ (...) Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες κανείς από τους δύο δεν χτυπήθηκε». Σημειώνει επίσης ότι με βάση τη βαλλιστική εξέταση από τις σφαίρες που έπεσαν κοντά στον πατέρα με το παιδί διαπιστώνεται ότι «είναι άκρως αμφίβολο οι σφαίρες να εβλήθησαν από τις θέσεις των Ισραηλινών, όπως άφηνε να εννοηθεί το ρεπορτάζ του France 2»

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ



Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top