GuidePedia

0

Έξι πολεμικά και αποβατικά πλοία από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού θα ενωθούν μέχρι το τέλος του μήνα με την Μοίρα των άλλων έξι ρωσικών σκαφών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Α.Μεσογείου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις στην Συρία "Όχι κατ'ανάγκη εκκένωσης" όπως δήλωσε στο defencenet.gr πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα.
Που σημαίνει ότι αυτή η μεγάλη δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γενικότερη "προστασία των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή", όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά σε περίπτωση που οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία επιχειρήσουν επέμβαση.
Σήμερα απέπλευσε από το λιμάνι τις Χάϊφα (φωτό) το αποβατικό πλοίο Azov που βρισκόταν εκεί από την 1η Μαΐου σε μία ιστορική πρώτη επίσκεψη και ανεφοδιασμό ρωσικού πλοίου στο Ισραήλ. Το πλοίο μεταφέρει μέχρι 350 πεζοναύτες και 35 τροχοφόρα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, όλων των κατηγοριών.
Οι Ρώσοι συνολικά έχουν μεταφέρουν στα πλοία ή έχουν εγκατεστημένους από τον περασμένο Αύγουστο στο συριακό έδαφος περίπου 1300 πεζοναύτες, οι οποίοι προορίζονται για την ασφάλεια της βάσης στην Ταρτούς και των ρωσικών Α/Α συστημάτων που ελέγχονται από ρωσικά πληρώματα.
Βέβαια να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν μεταφερθεί εκτός Συρίας τα πλέον προηγμένα Α/Α συστήματα προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών σε περίπτωση που ανατραπεί τελικά το καθεστώς, κάτι που πλέον είναι πολύ δύσκολο να συμβεί: Όχι τόσο λόγω της ρωσικής υποστήριξης, αλλά των μαζών μελών της Χεζμπολάχ και των Ιρανών που αγωνίζονται πλέον μαζί με τον συριακό Στρατό και έχουν ανατρέψει τα επιχειρησιακά δεδομένα σε πολλές περιοχές.
Χθες στις βορειοδυτικές αλεβίτικες περιοχές οι αντάρτες συνετρίβησαν με μαζικές αεροπορικές προσβολές μαχητικών MiG-23 και επιθετικών ελικοπτέρων Mi Mil-24, ενώ στο έδαφος άρματα μάχης Τ-72 σκόρπισαν τον όλεθρο σε σουνιτικά χωριά που αποτελούν προπύργιο των ανταρτών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top