GuidePedia

0

Με προειδοποίηση στην Ουάσινγκτον πως οι βορεοκορεατικοί πύραυλοί μπορούν να πλήξουν μέχρι και θέσεις σε αμερικανικό έδαφος απειλεί η Πιονγκγιανγκ όχι μόνο τώρα με την κρίση αλλά από τη συμφωνία ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας για επέκταση της αμυντικής τους συνεργασίας -που μπορεί να τριπλασιάσει το βεληνεκές των συστημάτων της Σεούλ.

Ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός Τύπος έχει γεμίσει με χάρτες που απεικονίζουν το βεληνεκές των πυραύλων της Βόρειας Κορέας ,σύμφωνα με τους οποίους άπαντες κινδυνεύουν.


Ωστόσο οι πραγματικές δυνατότητες των βορειοκορεατών και δεν είναι απολύτως γνωστές αλλά και αμφσβητούνται από πάρα πολλούς ειδικούς. Ίσως η περίπτωση της Βόρειας Κορέας να είναι μια “επιχείρηση εθισμού” της παγκόσμιας κοινής γνώμης για όσα σχεδιάζονται και έρχονται σε μια άλλη περιοχή που έχει μπει στο στόχαστρο λόγω πυρηνικών: το Ιράν.
Το βορειοκορεατικό καθεστώς διαθέτει επίσης 800 κινητούς πυραύλους , μεταξύ των οποίων 600 Scud που αποτελούν άμεση απειλή για τη Νότια Κορέα. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι δεν διαθέτει την τεχνολογία εξοπλισμού των πυραύλων της με πυρηνικές κεφαλές.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ CNN ME ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ
 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top