GuidePedia

0

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ.
Χιλιάδες όπλα βρέθηκαν σε πλοίο, με λιβυκή σημαία, που έβγαινε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη.

Ωστόσο  διεθνείς παράγοντες ασφαλείας εκφράζουν επιφυλάξεις και ερωτηματικά κατά πόσον ο πραγματικός τελικός προορισμός ήταν η Λυβύη και όχι άλλος όπως π.χ. οι εξεγερμένοι και μισθοφόροι συνεργάτες τους στην Συρία!
 Την είδηση αναγράφει η  Hurriyet, στην πρώτη σελίδα, με τον τίτλο «Και πάλι πλοίο γεμάτο με όπλα». Και τονίζει ότι, σε έρευνα που έγινε σε πλοίο, που θα έβγαινε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, βρέθηκαν χιλιάδες όπλα. Συνελήφθη ο Λίβυος κυβερνήτης και ένας Τούρκος που προμήθευσε τα όπλα.
 Το πλοίο, υπό λιβυκή σημαία, είχε καταπλεύσει  στις 4 Απριλίου, στην περιοχή των ναυπηγείων στα Τούζλα στην Κων/λη και έφερε την ονομασία «Αλ Ιντιζάρ». Μετά από καταγγελία που έγινε, το πλοίο οδηγήθηκε στο Χαϊντάρπασά και έγινε η έρευνα. Κατά την έρευνα βρέθηκαν τυφέκια, περίστροφα, σφαίρες και φυσίγγια. Ακόμα τονίστηκε ότι τα όπλα εξασφαλίστηκαν στην Τουρκία. Για το θέμα ξεκίνησαν ανακρίσεις.
Ανησυχεί ο ΟΗΕ
Πριν λίγες ημέρες  έκθεση του ΟΗΕ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το <<δρομολόγιο>> όπλων από Λιβυη και Τουρκία προς Συρία , Μάλι κλπ Συγκεκριμένα η έκθεση ανέφερε ότι η  διακίνηση όπλων από τη Λιβύη εξαπλώνεται με "ανησυχητικούς ρυθμούς", τροφοδοτώντας τις συγκρούσεις στο Μάλι, τη Συρία και σε άλλες χώρες, ενισχύοντας παράλληλα τα οπλοστάσια των εξτρεμιστών και των εγκληματιών στην περιοχή,
Στην έκθεση της Ομάδας Ειδικών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ-οι οποίοι παρακολουθούν στενά το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη κατά την έναρξη της εξέγερσης που έλαβε χώρα το 2011 και είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι- αναφέρεται ότι το κράτος της Βόρειας Αφρικής έχει γίνει η βασική πηγή διακίνησης όπλων στην περιοχή, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Οι ειδικοί αναφέρουν ακόμη ότι η μεταφορά όπλων στη Συρία οργανώνεται από διάφορες τοποθεσίες στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της Μισράτα και της Βεγγάζης, μέσω της Τουρκίας ή του βόρειου Λιβάνου.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι, τα τελευταία χρόνια, οι μεταφορές όπλων από τη Λιβύη στην Αίγυπτο έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Στον ...Βόλο!
Εξάλλου να σημειωθεί ότι στις αρχές του έτους φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη εντοπίστηκε  στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονταν και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων ήταν πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν και ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή. Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν»....
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top