GuidePedia

0



Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τα ιδιωτικά λιμάνια σκαφών αναψυχής που πούλησε στους Τούρκους "επιχειρηματίες", τώρα δέχθηκε με χαμόγελα έναν χάρτη που της έδωσε ο γκαουλάϊτερ της Α.Μέρκελ στην Ελλάδα, Γ.Φούχτελ (ο "υπουργός ... Ελλάδας" όπως λέγεται στην Γερμανία) και αναγράφει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".
Στην Ελλάδα, τα συστημικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη του είπε "Όχι άλλα φιλιά" - μάλλον είναι ... σαλιάρης - αλλά δεν μετέδωσαν την εθνική θώπευση που η υπουργός δέχθηκε με χαμόγελο και ευχαρίστηση.
Την μετέδωσαν όμως τα ΜΜΕ των Σκοπίων (απ'όπου και δανειστήκαμε τις φωτό για αυτό δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα) αφού ο χάρτης παρουσιάζει την ΠΓΔΜ με το ακρωνύμια ΜΚ δηλαδή «Makedonija».
Η ελληνική πλευρά δεν αντέδρασε φυσικά δεν αντέδρασε στην κίνηση του Φούχτελ (πως θα αντιδράσεις στον προϊστάμενό σου; Υπάρχει κίνδυνος να απολυθείς από την κυβέρνηση!), με αποτέλεσμα η εφημερίδα των Σκοπίων «Νόβα Μακεντόνια» σε δημοσίευμα της να αναφερθεί στο περιστατικό τονίζοντας:
«Γερμανός υπουργός παρουσίασε χάρτη μέσα στην Αθήνα με το συνταγματικό όνομα της «Μακεδονίας» αναφέρει η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια, ενώ ανταποκρίτρια του netpress.com.mk κάνει λόγο για «κίνηση έκπληξη» του Φούχτελ.
Λεπτομέρεια: Ένα άλλο χαμογελαστό πρόσωπο δίπλα είναι ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ότο Ρεχάγκελ που ήρθε με ειδική αποστολή από το Βερολίνο να "βελτιώσει τις ελληνογερμναικές σχέσεις"...


Δημοσίευση σχολίου

 
Top