GuidePedia

0
??????????????

Οριακά φαίνεται ότι θα επικυρώσει η Βουλή το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι ολοήμερη. Για να εγκριθούν μνηνόνιο και σύμβαση απαιτούνται 29 θετικοί ψήφοι, οι οποίοι εξασφαλίζονται από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ.
Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ θα ταχθούν εναντίον, το ίδιο και οι βουλευτές Νίκος Κουτσού του ΕΥΡΩΚΟ, Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.
Τη συμφωνία θα καταψηφίσουν και οι πέντε βουλευτές της ΕΔΕΚ, ύστερα από την απόφαση που έλαβε αργά χθες βράδυ η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.
Επίσης, η Βουλή καλείται να ψηφίσει ακόμη τρία μνημονιακά νομοσχέδια.
Το πρώτο αφορά τις διαδικασίες σύναψης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο η Λευκωσία θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ και άλλα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το δεύτερο αφορά στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, για υιοθέτηση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τους επί μακρόν διαμένοντες στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε επιδόματα.
Με το τρίτο νομοθέτημα, νομιμοποιούνται αλλαγές στη στεγαστική πολιτική, οι οποίες συμφωνήθηκαν με την τρόικα για μείωση των κονδυλίων. Το νομοσχέδιο προβλέπει αναθεώρηση του ενιαίου στεγαστικού σχεδίου και των στεγαστικών σχεδίων για τους εκτοπισθέντες.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top