GuidePedia

0

«Η Ελλάδα σταθεροποιείται. Μόλις πετύχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα θα ζητήσουμε επιπλέον ελάφρυνση του χρέους» είπε ο Σαμαράς, που ζήλεψε τη δόξα του ΓΑΠ και ελπίζω να είναι η τελευταία του ατάκα πριν εξαφανιστεί απο τα πολιτικά δρώμενα. Προγήθηκαν οι δηλώσεις Στουρνάρη από το βήμα του Συνεδρίου του Economist, που είπε “υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ, απαιτείται υπομονή και νηφαλιότητα. Διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής». «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε ο υπουργός, και πρόσθεσε, «η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται ραγδαία».
Εχουν χάσει τη μπάλα στη κυβέρνηση και λένε ότι νάναι λίγο πρίν βγάλουν στη φόρα τις νέες συμφωνίες που έκαναν με την Τρόικα, όπως και τις νέες που ετοιμάζονται για την επόμενη δόση... Εγώ πάντως και τις δύο επιλεκτικές χρεωκοπίες τις πρόβλεψα και τις κινήσεις του Χρηματιστηρίου τις πρόβλεψα και τα κουρέματα τα πρόβλεψα.
Τα δάνεια που παίρνει η χώρα καλύπτουν συνέχεια  τρύπες των τραπεζών απο τις λουμπίνες τους και έτσι δεν ανεβαίνει η ρευστότητά τους στο πολυπόθητο 9%, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η ανακεφαλαιοποίηση τους, που έχει τραβήξει χρόνια. Στο τέλος θα έρθει ο λογαριασμός για όλους…

Οτι δεν λειτουργεί στην Ελλάδα κρύβει πολλά μυστικά…
Η αγορά των μετοχών που χρειάζονται για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση με αυτοδανεισμό από τους μετόχους δεν έχει ελεγχθεί ακόμη από την Ελληνική  δικαιοσύνη, της οποίας τα συνδικαλιστικά όργανα δείχνουν ότι ασχολούνται μόνο με το πώς θα κρατήσουν τις μισθούς τους σταθερούς και τίποτα άλλο.  Μιά τάξη δημοσίων υπαλλήλων που δεν παράγει ούτε προιόντα ούτε κάνει έργο συνεχίζει προκλητικά να έχει απαιτήσεις εκτός οικονομικής πραγματικότητας και δεοντολογίας. Σημεία των καιρών… Το παραδικαστικό που κάποτε αποκαλύφθηκε ήταν μια μόνο περίπτωση στη βιομηχανία που πρέπει να υπάρει μέσα στο δικαστικό σώμα. Στη δικαιοσύνεη υπάρχει προφανώς ένα ακόμη μεγάλο απόστημα (εκτός απο το πολιτικό και το τραπεζιτικό) που δεν έχει ανοίξει ακόμη… Κάτι τόσο άρρωστο, πώς να λειτουργεί;
Είναι χρήσιμο να κρατήσετε κάπου την ομιλία Σαμαρά μετά την υπογραφή της δόσης για να δείτε ποιό από όσα προβλέπει η νέα του οικονομική θεωρία "περί σταθεροποίησης της Ελλάδας" θα πραγματοποιηθεί πρώτα. Σας προτείνω να τη βάλετε μαζί με τις ομιλίες του εκείνες του Ζαππείου, που αποδείχτηκαν προφητικές... Η ευγένεια δεν αποκτάται με τη μόρφωση. Την έχει κανένας απο γεννησιμιού του. Στην ομιλία Σαμαρά δεν υπάρχουν ούτε ίχνη μόρφωσης αλλά ούτε και ευγένειας...

H ομιλία Σαμαρά ή “Zάππειο 17”

"Ενώ κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο η αβεβαιότητα και η ανησυχία, η Ελλάδα σταθεροποιείται και η θέση μας θωρακίζεται!

Αργά χθες το βράδυ έκλεισε η συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων. Κι άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης του Μαΐου, των 6 δισεκατομμυρίων…

Προβλέπονται νέες διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Με πολύ περισσότερες δόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με εκείνο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Προβλέπονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα.

Για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών: Συγκεκριμένα, η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Τέλος, αρχίζει από φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ώστε να επιβαρύνονται όλοι πιο δίκαια…

Επίσης προβλέπεται για πρώτη φορά ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Προγράμματος, τον Ιούνιο δηλαδή, θα εξεταστεί η μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών, όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση. Αυτό δεν το δέχονταν καν για συζήτηση. Τώρα μπήκε και επίσημα στην ημερήσια διάταξη…

Με την αποκλιμάκωση της φορολογίας που αρχίζει και με περισσότερες δόσεις προς τις εφορίες και προς τις τράπεζες, ανακουφίζονται τα νοικοκυριά.

Ενεργοποιούνται ακόμα προγράμματα με κοινοτικούς πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, για τη στήριξη των μακροχρόνια άνεργων και για τη στήριξη των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Παράλληλα ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για περίθαλψη 100 χιλιάδων μακροχρόνια ανασφάλιστων πολιτών. Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Και ο στόχος της ανακούφισης των ασθενέστερων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Και μάλιστα με έμφαση στην ανεργία των νέων…

Τέλος, προβλέπεται η απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014. Από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσος αριθμός – ένας προς ένα – νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά.

Για καθένα απ’ αυτούς που αποχωρούν θα προσλαμβάνεται ένας νέος, με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο. Δεν είναι αυτό… «ανθρωποθυσία», όπως λένε κάποιοι, δηλαδή να διώχνεις «επίορκους» και να προσλαμβάνεις νέους και άξιους! Είναι ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου! Και είναι και απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας.
 
Τέλος, επαναλαμβάνεται επίσημα, η δέσμευση των εταίρων μας, ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους! Πράγμα που θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση!

Να σημειώσω ακόμα ότι αυτή τη φορά – και για πρώτη φορά – το όποιο «δημοσιονομικό κενό» καλύφθηκε χωρίς πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
 
Η έκθεση της Τρόικας επισημαίνει ρητά, ότι η Ελλάδα πετυχαίνει πια τους στόχους της, ενώ πέρσι τον Ιούνιο ήταν εντελώς εκτός προγράμματος. Κι αναγνωρίζεται επισήμως ότι για πρώτη φορά, ο προϋπολογισμός του 2012 πήγε και καλύτερα ακόμα από τις προβλέψεις, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2013 πηγαίνει πάλι καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Επιταχύνεται ακόμα η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που έχει ήδη αρχίσει και ολοκληρώνεται στις επόμενες εβδομάδες η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Έτσι θα επανέλθει ρευστότητα στην αγορά και θα σταματήσει η ύφεση που ταλαιπωρεί τη χώρα για έξι χρόνια…

Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, γιατί αντιμετωπίζονται όλες οι αστοχίες των προηγούμενων ετών και ολοκληρώνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, όταν η κοινωνία πια η δικιά μας σήμερα έχει φτάσει στα όριά της…

Αλλά επιτέλους πιάνουμε τους στόχους μας, ενώ και το ίδιο το πρόγραμμα αρχίζει να βελτιώνεται…

Πριν λίγους μήνες, σας θυμίζω, αλλάξαμε τους «εξωτερικούς» όρους της δανειακής σύμβασης: Πετύχαμε νέο κούρεμα του χρέους (σσ. άλλη μια χρεοκοπία), μείωση επιτοκίων στα μισά περίπου απ’ ότι πληρώναμε το 2010, αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία! Και μάλιστα χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία, που για χρόνια θα μας κυνηγούσε …

Τώρα αρχίσαμε να αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής μέσα στη χώρα: Πετύχαμε την πρώτη μικρή ανακούφιση κι ανοίξαμε το δρόμο για να υπάρξουν κι άλλες ελαφρύνσεις στο μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Κι αυτό το στόχο, το να πετύχουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, μέχρι στιγμής τον επιτυγχάνουμε …

Ως πρόσφατα η Ελλάδα ήταν το «παράδειγμα προς αποφυγήν» για όλη την Ευρώπη. Τώρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ανασφάλεια διαχέεται παντού. Αλλά η Ελλάδα εμφανίζεται θωρακισμένη από κάθε άποψη.

Τώρα, πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το μέλλον με ανησυχία. Αλλά εμείς ξεπερνάμε ήδη τα προβλήματα που εκείνες έχουν μπροστά τους.

Τώρα άλλες χώρες φοβούνται κούρεμα καταθέσεων. Αλλά εμείς έχουμε πλήρως διασφαλίσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών μας, την ασφάλεια όλων των καταθέσεων και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και την ρευστότητα για την οικονομία μας.

Στόχος μας παραμένει: να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα «μνημόνια», αλλά να παραμείνουμε στο Ευρώ, να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, για ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για μείωση της ανεργίας.

Ήδη η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας αποκαθίσταται. Μόνο πέρσι βελτιώθηκε η Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη κατά 22 θέσεις! Και φέτος η βελτίωση αυτή επιταχύνεται. Ενώ και για πρώτη φορά ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι από τους χαμηλότερους στην ευρωζώνη…

Δεν σας λέω – κάθε άλλο – ότι τα δύσκολα πια πέρασαν. Σας λέω, όμως, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους.

Ενώ πέρα από τη ρευστότητα που τον επόμενο μήνα αποκαθίσταται, από τον Ιούνιο προβλέπονται εισπράξεις ρεκόρ από τον Τουρισμό μας…

Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια. Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια Ελλάδα δηλαδή ισχυρή!

Μια κοινωνία που δίνει προοπτική στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της. Τώρα πια δεν παλεύουμε μέσα σε ερείπια.

Τώρα πια χτίζουμε, την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει…"

Τα ψέμματα του Σαμαρά και η δήλωση Ράιχενμπαχ

Ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους που μου αρκούν τρείς λέξεις και ένα “χαμόγελο” για να καταλάβω τί παίζει…
 Συνεχίζουν να ρίχνουν σκόνη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, για να κρύψουν το ξέπλυμα χρήματος που γίνεται στις τράπεζες την τελευταία τετραετία, απουσία της Ελληνικής δικαιοσύνης και με την ένοχη σιωπή της Ελληνικής Βουλής.
Ο Σαμαράς στην ομιλία του συνεχίζει να εμφανίζει τα γνωστά του από τις Ζαππειάδες προβλήματα μνήμης και αντίληψης. Δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει δύο φορές επιλεκτικά, ότι η χώρα πάει για την τρίτη της επιλεκτική χρεοκοπία,  ότι ζεί τις χρεοκοπίες της και ότι πάει πρός διάλυση.
Το καλύτερο σημείο της ομιλίας Σαμαρά είναι η  πρώτη του φράση, που λέει ότι ενώ σε όλο το κόσμο γίνεται χαμός η Ελλάδα ΜΟΝΟ τα πάει καλά… Αυτό μου αρκεί για να καταλάβω πώς η ομιλία του ήταν συνέχεια εκείνων του Ζαππείου, μια παπαριά και μισή.
Πράγματι λίγες αράδες μετά λέει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ, ένα ψέμμα που δεν το πήρε κανείς είδηση… 
Μόνο πέρσι βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ως πρός την ανταγωνιστικότητα κατά 22 θέσεις!” είπε. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη.
Η Ελλάδα ήταν στην 90η θέση στη διεθνή κατάταξη στην ανταγωνιστικότητα και τον τελευταίο χρόνο κατέβηκε στην 96η. Πήγε πιο πίσω… Αυτό αναφέρεται στα πρακτικά του World Economic Forum, που σας παραθέτω στη συνέχεια. Σημειώστε ότι “Global Competitiveness Index” ή GCI είναι ο “Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας”.

Μετά τον ΓΑΠ, νά και ο Σαμαράς πιάνεται ψεύτης. 28 (22+6) θέσεις λάθος έκανε. Παράδεισος η Ελλάδα!  Η γνώμη μου είναι ότι η χώρα είναι πολύ πιό πίσω απο την 100ή θέση στην ανταγωνιστικότητα…
Ας δούμε και τη δήλωση Ράιχενμπαχ, άλλη μία παραπειστική δήλωση για να πέσει σκόνη στα μάτια των ιθαγενών.
Η δήλωση του Ράιχενμπαχ,  ότι “η κατάσταση δεν θα μπoρούσε να είναι πιό ελπιδοφόρα για την Ελλάδα” δεν αφορά την Ελλάδα αλλά τη … Γερμανία.  Η Γερμανία και αυτοί που είναι πίσω τους ή παίζουν παράλληλα παιγνίδια τα οικονομάνε. Η Ελλάδα έπεσε έξι θέσεις στην ανταγωνιστικότητα και αυτό τα λέει όλα.
Αλλους χίλιους θα θάψουμε εφέτος από τις αυτοκτονίες…
Την ίδια ώρα συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά το ξέπλυμα χρήματος που διενεργείται στις τράπεζες από τις λουμπίνες δεκαετιών, στις οποίες αντί τον έλεγχο να κάνουν οι ειδικοί εισαγγελείς τον κάνουν ιδιωτικές εταιρείες και η ΕΚΤ με τα crash tests που έκανε, ώστε να συγκαλύπτονται οι πάσης φύσης ποινικές ευθύνες όλων των διαπλεκομένων του εσωτερικού και του εξωτερικού..
Σίγουρα πλέον τα αποτυπώματα των ενόχων απο πράξεις δεκαετιών έχουν σβυστεί ή ακόμη σβύννονται πίσω απο την ανεξέλεγκτη δράση των τραπεζών αλλά και με νομοθετικά διατάγματα που ήδη έχουν ψηφιστεί π.χ. για την ανακεφαλαιοποίηση (που δεν τελειώνει γιατί τα “μπαλώματα” συνεχίζονται), για την αθώωση των τραπεζιτών απο ευθύνες για τα παλαιά δάνεια στα κόμματα (ώστε να μη γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε κανένα κόμμα για όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που στο ΚΚΕ έχει γίνει σημαία…) ή θα ψηφιστούν.
Ολα στο φώς για να σπάσουν όλα τα αποστήματα, το ένα μετά το άλλο.

 Εκτός κειμένου…

Πώς καταστράφηκε η βιομηχανία στις χώρες του Νότου της ΕΕ

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους, που έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση τις βιομηχανίες του Νότου
  1. Πόλεμος (ο σκληρός τρόπος υποταγής του Νότου στο Βορρά) και καταστροφή των βιομηχανικών υποδομών.
  2. Πόλεμος εκ των έσω, από τη στήριξη οικονομικών δολοφόνων που αναδύθηκαν σε υπουργούς, Πρωθυπουργούς κλπ
  3. Η οικονομική αστάθεια, η άνιση φορολογία και ο έλεγχος της ροής του χρήματος μέσω του κεντρικού ελέγχου των τραπεζών υπέρ των ισχυρά τεχνολογικών χωρών του Βορρά.
  4. Η υπογραφή συνθηκών προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάγκη πιστοποίησης σε χώρες που τεχνολογικά δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.
  5. Η στήριξη κομμάτων και ΜΚΟ που προστατεύουν δήθεν το περιβάλλον και τα εργατικά δικαιώματα.
  6. Η εισαγωγή των χωρών χαμηλής ανταγωνιστικότητας στην Ευρωζώνη χωρίς να προστατευτούν οι υπάρχουσες βιομηχανίες με μεταφορά τεχνολογίας και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
  7. Οι άσχετες με την ανάπτυξη επιλογές των ΑΕΙ και ο λάθος τρόπος σύνδεσής τους με τη βιομηχανία
  8. Η υπανάπτυξη της εφηρμοσμένης έρευνας.
  9. Η έλλειψη έργων προγραμματισμού, σχεδιασμού και υποδομών. Μόνο έργα βιτρίνας έχουν γίνει.
  10. Οι κακές τραπεζικές επενδύσεις σε τεχνολογικά θέματα και σε “φίλους”, όπως και η κατασπατάληση των χρημάτων απο τα ΕΣΠΑ σε μη παραγωγικές  επενδύσεις. Τα λάθη αυτά και συνεχίζονται και αναπαράγονται γιατί παραμένουν οι ηλίθιοι και οι απόγονοί τους στις ίδιες θέσεις. Ανθρωποι χωρίς μόρφωση ή που δεν κατόρθωσαν ποτέ να πάρουν πτυχίο ηγούνται ή συνεχίζουν να καθοδηγούν την Ελληνική κοινωνία. Η αναξιοκρατία και η φαυλοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Φακελάκι

Ακουσα ότι το φακελάκι νομιμοποιήθηκε χάρις στη ΔΗΜΑΡ… Συγχαρητήρια. Αποδείξεις εν τη παραλαβή για μελλοντική φορολόγηση απο κέρδη θα υπάρξει;
ΥΓ. Ας ρωτήσει κάποιος βουλευτής στη Βουλή αν τα κάθε λογής δώρα θα φορολογούνται. Ας δουλέψουν και λίγο, οι παρλαπίπες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top