GuidePedia

0
spy

Ένα ξέφραγο αμπέλι σε όλους τους τομείς έχουν καταντήσει την Ελλάδα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ακόμη και στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Έτσι λοιπόν…
δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο Ολλανδοί μαροκινής καταγωγής, κατά πάσα πιθανότητα Μουσουλμάνοι, συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες στο Σουφλί του Έβρου μέσα στη ζώνη προκαλύψεως του Ελληνικού Στρατού.
Στην Ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης όπου προσήχθησαν, ανακαλύφθηκε στον εξοπλισμό τους να έχουν καταγεγραμμένες τις θέσεις των πολυβολείων , ναρκοπεδίων, ζώνες πυρός και όλα αυτά για… οικολογικούς λόγους, όπως είπαν στην απολογία τους.
Εντύπωση προκαλεί η κατηγορία με την οποία παραπέμπονται που δεν αφορά κατασκοπία, αλλά είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή χωρίς ειδική άδεια!
Φαίνεται ότι το πάθημα του 2012 έγινε καλό μάθημα για τους υποτακτικούς της τρόικα, όταν ο Τσέχος πρωθυπουργός απαίτησε από τον Σαμαρά να απελευθερώσει δυο κατασκόπους συμπατριώτες του που συνελήφθησαν στην Λήμνο με πλούσιο οπτικό υλικό σχετικά με τα μέτρα φύλαξης των στρατοπέδων και τις οδικές προσβάσεις. Απείλησε μάλιστα ότι σε περίπτωση άρνησης ότι δεν θα συναινούσε για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο euro group.
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Ελεύθεροι από τις φυλακές της Χίου οι Τσέχοι κατάσκοποι
17 ΙΑΝ 2013
Την πόρτα εξόδου μετά από 6 μήνες προφυλάκισης είδαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο Τσέχοι κατάσκοποι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα, που στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί στη Λήμνο καθώς, έπειτα από έλεγχο, βρέθηκαν στις φωτογραφικές τους μηχανές, βίντεο και φωτογραφίες από διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Μετά τη σύλληψή τους οι δύο Τσέχοι είχαν υποστηρίξει ότι σχεδίαζαν το παιχνίδι «Arma 3», η δράση του οποίου τοποθετείται στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.
Η εταιρεία για την οποία εργάζονται, η Bohemia Interactive Studio, βεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα παιχνίδια που προωθεί βασίζονται σε πληροφορίες «προσβάσιμες στο κοινό». Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, αποφάσισε την προφυλάκισή τους με το σκεπτικό ότι οι δύο άνδρες είναι ύποπτοι φυγής από τη χώρα πριν τους αποδοθούν ευθύνες.
Έτσι στις 9 Σεπτεμβρίου οι δύο Τσέχοι μεταφέρθηκαν στις δικαστικές φυλακές Χίου με την τσεχική κυβέρνηση να προσπαθεί σε όλη τη διάρκεια της κράτησής τους να τους επαναπατριστεί.
Τελικά χθες το μεσημέρι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, μετά από παρέμβαση του Α. Σαμαρά και την καταβολή εγγύησης, ύψους 28.000 ευρώ, οι δύο Τσέχοι αποφυλακίστηκαν και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top