GuidePedia

0

Είναι προφανές, ότι κάποιοι πολιτικοί ήδη θα έπρεπε να είχαν αφήσει την πολιτική, όπως άφησαν και τα βρακιά τους να πέσουν. Η αίσθηση του τέλους, τους κάνει να μιλούν συνέχεια αντί να τρώνε σοκολάτες.
Η αλλαγή του συντάγματος προδιαθέτει για ένα θάνατο; Ναί; Στη φύση υπάρχουν πολλές αρχές που συχνά αλλάζουν. Η αρχή τη Heisenberg είναι μια αρχή που εξηγεί πολλά μέχρι την απόλυτη γνώση, όμως ακόμη και αυτή μπορεί να αλλάξει. Η απόλυτη γνώση είναι δίπλα στο Θείο η οποία λόγω της απειρίας Του δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με ανθρώπινα δεδομένα και φιλοσοφίες. Οι φιλοσοφίες δέχονται αξιώματα τα οποία  - όπως και οι απόψεις των αυθεντιών - έχουν ένα κύκλο ζωής. Χρειάζονται όμως για να στηρίζουν ένα σύστημα που αλλάζει μορφές και αναφέρομαι στο σύστημα διοίκησης του κόσμου.
Ανάμεσα στα άλλα που έχουν προκύψει ως ανάγκη απο τη κατοχική κυβέρνηση είναι και η αλλαγή συντάγματος.  Μόνο ένας τρελλός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο να γίνει πρίν αποκατασταθεί και επιτέλους λειτουργήσει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία στη χώρα. Στην αλλαγή συντάγματος φυσικά δεν μπορεί να συνεισφέρουν οι άνθρωποι που έφεραν την χώρα εδώ που είναι και που κατέλυσαν το σύνταγμα.
Πρώτα θα πρέπει να επιζητείται η αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και μετά μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση για αλλαγές επί του συντάγματος. Μην ακούω τρελλαμάρες. Εδώ δεν μπορείτε να κατουρήσετε χωρίς manual…
Εχει δημιουργηθεί η εντύπωση σε μερικούς ότι για τη κατάσταση της χώρας φταίει το σημερινό σύνταγμα. Δεν συμφωνώ. Φταίνε οι επίορκοι, οι προδότες και αυτοί που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις σαν προμετωπίδες άλλων αλλαγών. Φταίνε οι πουλημένοι εισαγγελείς και δικαστικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και που δεν τηρούν το σύνταγμα. Για το λόγο αυτό ελάχιστοι πολιτικοί είναι πίσω απο τα κάγγελα. Γιαυτό τη μιά μέρα οι ένοχοι συλλαμβάνονται και την άλλη είναι έξω.
Σε άλλο άρθρο έχω αναφερθεί στην ανάγκη που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία για την αντίληψη θεμελιωδών εννοιών (βλέπετε εδώ). Ανάμεσα σε αυτές είναι και το τί σημαίνει δημοκρατία.  Δημοκρατία είναι το κράτος του δήμου, η επιβολή της θέλησης του λαού. Απο κεί και πέρα υπάρχουν διάφορες μορφές της που τη διακρίνουν και που έφεραν στην επιφάνεια διάφορες μετεξελίξεις ή παραλλαγές της, όπως την άμεση δημοκρατία, τη αντιπροσωπευτική, τον σοσιαλισμό (τα συμβόλαια…) κλπ.
Σκοπός της παλαιάς τάξης που πεθαίνει μέσα σε ένα σόκ που αργά η γρήγορα θα έρθει είναι η εισαγωγή σαν ανάγκη ενός νέου πολιτεύματος, πίσω όμως από αυτό είναι η επιθυμία να γίνουν ορισμένα πράγματα, όπως στη περίπτωση της περιοχής της χώρας μας η αλλαγή των συνόρων και των σφαιρών επιρροής. Σιγά-σιγά, το ένα μετά το άλλο τα εργαλεία και οι χειριστές τους ξεπροβάλλουν πίσω απο τα σκονισμένα ράφια που τους είχαν τοποθετημένους.
Ο διαχωρισμός της Ελλάδας σε 13 μεγάλες περιφέρειες από τον ΓΑΠ έχει το λόγο της, την αυτονόμηση μέσα από διάφορα τερτίπια και με στραβές αποφάσεις.
Η άμεση δημοκρατία ήταν το πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας και λειτουργούσε γιατί ήταν μικρός ο αριθμός των πολιτών που συνιστούσαν το δήμο. Ηταν ένα πολίτευμα διαδεδομένο σε διάφορες μεταλλάξεις του στην αρχαία Ελλάδα των αυτονομημένων περιοχών. Ομως, η εκκλησία του δήμου δεν μπορεί να λειτουργήσει στη σημερινή Ελλάδα στα σημερινά της σύνορα παρά μόνο αν η χώρα αποσυντεθεί σε αυτονομημένες περιοχές, που θα υπάγονται σε μια κεντρική διοίκηση που θα ελέγχει το στρατό και θα συντονίζει την οικονομία. Ο άλλος τρόπος εξηγείται στη φωτογραφία και δίνει μια τεχνολογική λύση στο πρόβλημα.
Νομίζω ότι εξήγησα πολλά πράγματα σήμερα. Καλείσθε να διακρίνετε αυτά που συμβαίνουν γύρω σας για εσάς αλλά χωρίς εσάς.
Μηνυματάκι
Και εγώ “αγαπάω όλο τον κόσμο” αλλά όταν το κάνω προσέχω να μη καταντήσω θύμα ενός άλλου κύκλου κέρδους. Η αγάπη είναι δημιουργική όταν είναι αμφίπλευρη αλλοιώς δεν είναι δωρεάν…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top