GuidePedia

0

Μια αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε στην Κύπρο με σκοπό να την προστατεύσει από τον πανικό αλλά και από ενδεχόμενες απόπειρες από διάφορες πλευρές να «αξιοποιηθεί» η συγκυρία για να συντηρηθεί μια κρίση που δεν έπρεπε ποτέ να έχει ξεσπάσει, με ευθύνες τόσο ελληνικές (ελλαδικές – κυπριακές) όσο και «εξωτερικές».
Η καμπάνια ξεκίνησε εν όψει του ανοίγματος των τραπεζών και της υιοθέτησης κάποιας λύσης, ωστόσο, κρίνουμε ότι το σλόγκαν και η φωτογραφία που αποτελούν τον πυρήνα της καμπάνιας, ΔΕΝ έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους.
Η ενότητα του Ελληνισμού μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Όντας πεπεισμένοι βαθύτατα ότι αυτό αποτελεί μια διαχρονική αλήθεια την οποία εάν όλοι τηρούσαμε η Ιστορία μας θα είχε γραφτεί αρκετά διαφορετικά, συντασσόμαστε με όλη μας την καρδιά στην καμπάνια του Μενέλαου Γεωργιάδη (ο εμπνευστής της).
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φίλους μας, τους αναγνώστες, τους πολλές εκατοντάδες ιστοχώρους που μας κάνουν την τιμή να είναι συνδεδεμένοι μαζί μας, να διακινήσουν την εν λόγω ανάρτηση διαδίδοντας το μήνυμά της, με κάθε δυνατό τρόπο, στο Facebook, στο Twitter, σε προσωπικές – φιλικές επαφές τους, καθώς και όποιον άλλο ιστοχώρο επιθυμεί να συμμετάσχει, ας πάρει ελεύθερα ακόμα και το δικό μας συνοδευτικό κείμενο μαζί με τη φωτογραφία. Να πάει παντού. Στα δύσκολα μετρά κανείς τους πραγματικούς του φίλους.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να περάσει, μαζί με το ότι μπορεί ως Ελληνισμός να διαπράττουμε τα μεγαλύτερα σφάλματα, έχουμε όμως την αρετή να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να στρατεύουμε τη δημιουργικότητα, το επιχειρηματικό πνεύμα και την καρδιά, να αντιστρέψουμε ακόμα και την πιο δύσκολη κατάσταση. Το κυπριακό θαύμα μετά την βάρβαρη εισβολή του «ΑΤΤΙΛΑ» είναι ένα μόνο, αν και χαρακτηριστικό, παράδειγμα. Θα το επαναλάβουμε.
Επισυνάπτουμε το κείμενο που έγραψε ο Μενέλαος Γεωργιάδης, με το οποίο ξεκίνησε η καμπάνια:
«Προς τους απανταχού Κύπριους, Ελλαδίτες και φίλους της Κύπρου,
Από σήμερα, αμέσως μετά την απόφαση του κυπριακού Κοινοβουλίου για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για όσο χρειαστεί, ξεκινώ συντονισμένη εκστρατεία -με τη βοήθεια μιας ομάδας φίλων συμπολιτών- με στόχο την εμπέδωση του μηνύματος ότι επιβάλλεται όπως το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα προστατευτεί από την όποια κρίση πανικού η οποία μπορεί να στραγγίξει τη ρευστότητα του συστήματος οδηγώντας το, με μαθηματική ακρίβεια, στην πλήρη κατάρρευση. Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω διαδικτύου (μπλογκς, κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες κ.α.).
»Τούτη τη δύσκολη ώρα, που η πατρίδα μας κινδυνεύει, κανείς δεν περισσεύει. Αυτή η στιγμή, είναι η στιγμή που ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτή η ώρα, είναι η ώρα που μέσω της σύνθεσης όλων των ιδεών, της επιστημοσύνης, της σκληρής δουλειάς, της ομαδικότητας, της αγωνιστικότητας και του πατριωτισμού, θα βγάλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, την Κυπριακή Δημοκρατία απ’ το αδιέξοδο. Όποια και να είναι η λύση στο τέλος της ημέρας, όσο επώδυνη κι αν είναι για μια μερίδα συμπολιτών μας, ένα θα είναι -τελικά- το στοίχημα, απ’ την επόμενη Τρίτη: ‘Να μη φύγει απ’ το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα ούτε ένα σεντ’.
»Σας παρακαλώ, λοιπόν, να προωθήσετε -σε όσους περισσότερους μπορείτε, στην Κύπρο και στο εξωτερικό- τη συνημμένη εικόνα που έχει ετοιμαστεί μαζί με το συγκεκριμένο σλόγκαν, συνεισφέροντας εποικοδομητικά στην όλη προσπάθεια. Το σλόγκαν έχει ετοιμαστεί στα αγγλικά για ευνόητους λόγους.
»Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε!
Λευκωσία, 22/03/2013
Συναδερφικά,

Μενέλαος Π. Γεωργιάδης»

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top