GuidePedia

0

Τις τελευταίες ημέρες εμβρόντητοι, κατέστημεν μάρτυρες ενός οικονομικού βιασμού, ενός τμήματος του Ελληνισμού, της Κύπρου, τον οποίο παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα από την αγωνία.
Η προδιαγεγραμμένη πορεία της Κυπριακής οικονομίας, η οποία ελήφθη στα ευρωπαϊκά παραμάγαζα και εκείνα πέραν του Ατλαντικού, έρχεται ως απόλυτα συνυφασμένη ενέργεια με τα όσα θα συμβούν στο προσεχές μέλλον για το status της περιοχής και ευρύτερα αυτής.
Ο οικονομικός πόλεμος είναι χειρότερος και πιο ασφυκτικός από τον πόλεμο επί του πεδίου της μάχης.
Και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα δεν είναι καθόλου μακράν των όσων προετοιμάζονται.
Εδώ πρέπει να επισημάνω, όλως ιδιαιτέρως και να τονίσω, την βροντερή απουσία και ανυπαρξία εις το όλο «παίγνιο» της Ελληνικής κυβερνήσεως, και όποιοι τέλος πάντων την απαρτίζουν, της Ελληνικής διπλωματίας και της αδυναμίας καταρτίσεως Εθνικού σχεδιασμού. Η ήττα παντού είναι παταγώδης.
Τα τεράστια σφάλματα πού έγιναν και γίνονται από ακατάλληλους στα πόστα ανθρώπους, οι οποίοι στην τόσο λεπτή σκακιέρα της διπλωματίας των μεθοδευμένων, στοχευμένων και προγραμματισμένων κινήσεων, απαντούν με την λαϊκίστικη διπλωματία του προσωρινού κατευναστικού καλοπιάσματος. Αγνοούν επιμελώς και παντελώς ολοκληρωμένες μελέτες γεωστρατηγικών μελετητών, οι οποίοι εδώ και χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και δεν έχουν διαψευστεί από την πορεία των εξελίξεων.
Η ανύπαρκτη διορατικότητα όλων των περιμαζεμένων κομματικών επιτελών, τους εμπόδισε μέχρι τώρα να δούν και να εντοπίσουν εξελίξεις και γεγονότα, τα οποία αν ανέλυαν καλώς, δεν θα αιφνιδιάζονταν όπως συμβαίνει συχνάκις.
Πως εξήγησαν την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Τουρκία και την δέσμευσή της για επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, την σωρεία επιχειρηματικών συμφωνιών, πέραν των ήδη υφισταμένων, και την άμεση ανταπόκριση της Γαλλίας του κ. Ολάν επί του θέματος;
Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν για την μεγάλη, πρόσφατη συμφωνία της Ε.Ε. και Ρωσίας και ότι η Ρωσία είχε οφέλη μέγιστα από αυτή και επέτρεψαν την Κύπρο, μετά το «όχι» να προσφύγει για δάνεια στη Ρωσία και να επιστρέψει εξευτελιζόμενη με αποτέλεσμα να δεχθεί την ιταμή συμφωνία;
Πέραν αυτών τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν αναθεωρητικά γεγονότα στην περιοχή, τα οποία επέφερε η άφιξη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ και η αμέριστη συμπαράσταση αυτού στην χώρα αυτή. Αμέσως μετά έσπασε ο πάγος στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ δια της «συγνώμης» του Ισραηλινού προέδρου προς τον Έρντογαν. Κυκλωτική κίνηση για το Ιράκ.
Οι αντάρτες του ΠΚΚ ανακοίνωσαν επίσημα την κατάπαυση του πυρός με τους Τούρκους. Επιπλέον ο Ρ. Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεση του να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη.
Το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή ευρίσκεται εν πλήρη ανάπτυξη και αναμένονται σημαντικά γεγονότα. Τα συμφέροντα τεράστια. Και εν μέσω αυτών μία πτωχευμένη και ανύπαρκτη στην σκακιέρα Ελλάδα, με μία δίς λαβωμένη Κύπρια αδελφή, θα παλεύουν μόνες με το φάσμα της αυξανόμενης ύφεσης, να ξεφύγουν από τα τόσα άλυτα θέματα που πολλαπλασιάζονται οσημέραι και με χαίνουσες πληγές στο Αιγαίο, στην Θράκη, στη Βορ. Ήπειρο και αλλαχού.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top