GuidePedia

0
plan_b

Τον γενικό χαμό που προκάλεσε ο (τουλάχιστον) ανίκανος Πρόεδρος Αναστασιάδης προχτές το βράδυ με την αναπάντεχη συμφωνία του για κούρεμα των καταθέσεων, φαίνεται οτι θα τον πληρώσει πολύ ακριβά τόσο αυτός, όσο και …όλη η Ευρώπη πιθανότατα!
Το ABC Australia πριν απο πέντε λεπτά, μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεών του οτι συζητείται πλέον πολύ σοβαρά απο όλα τα κόμματα το Plan B’, δηλαδή άμεση αποχώρηση απο το ευρώ και επαναφορά του εθνικού νομίσματος της Κύπρου, τη Λίρα!
Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα απο χτές το βράδυ, όπου σε συνάντηση που είχε ο Αναστασιάδης με τους τραπεζίτες της Κύπρου, οι δεύτεροι τον έστησαν κυριολεκτικά στο τοίχο, πυροβολόντας τον ομοθυμαδόν για την απίστευτη αυτή συμφωνία που τελικά εδέχθη! Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου ορυόταν και χτυπούσε τα χέρια του πάνω στο τραπέζι, λέγοντας του ούτε λίγο ούτε πολύ, πως “είσαι παντελώς ανίκανος! αυτό δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να το δεχτείς! Οι Γερμανοί σε τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί κι εσύ έπεσες στη μπλόφα τους! Είσαι τελειωμένος! Θα σε τελειώσουμε!”, ενώ ο Αναστασιάδης τα μόνα που ψέλλιζε ήταν πως “διάλεξα μια επώδυνη λύση απο την ισοπεδωτική λύση της χρεωκοπίας!”
Το ABC τόνισε οτι τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και αυτά της συμπλίτευσης σε έκτακτες συνεδριάσεις τους, συμφώνησαν πως εαν η συμφωνία αυτή δεν ακυρωθεί άμεσα, είτε απο τους ευρωπαίους (σ.σ,. τους Γερμανούς εννοεί) είτε απο τη μεριά Αναστασιάδη, θα προχωρήσουν σε άμεσες και γενναίες αποφάσεις που θα προστατέψουν τα συμφέροντα της μεγαλονήσου, ακόμη και στο περίφημο Plan B’, το οποίο θα έχει να κάνει με άμεση αποχώρηση απο το ευρώ εντός του μηνός Μαρτίου και επαναφορά του εθνικού νομίσματος της Κυπριακής Λίρας, με όλα τα συνεπακόλουθα!
“Δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας”, δήλωσε στο κανάλι αξιωματούχος της Κυπριακής Βουλής. “Εαν οι ευρωπαίοι επιμείνουν στη καταστροφή μας, δεν έχουμε εμείς ανάγκγη το ευρώ, αυτό μας έχει ανάγκη”!
Ανεξάρτητα απ όλα αυτά πάντως, είναι γεγονός οτι αυτή η μέρα θα έχει…μεγάλη διάρκεια και τίποτε πλέον δεν αποκλείεται! Οπως επίσης είναι γεγονός πως οι – έξαλλοι με τον Αναστασιάδη – τραπεζίτες δεν πρόκειται να δεχτούν έτσι απλά την …καρατόμησή τους. Προκειμένου να γλυτώσουν τα ιδρύματά τους απο την διαφαινόμενη χρεωκοπία, δεν θα διστάσουν να ρίξουν τον Αναστασιάδη στη πυρά, προκαλώντας ακόμη και πολιτικό σόκ στη μεγαλόνησο!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top