GuidePedia

0

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λος Άντζελες

Η CIA αποδύεται στη συλλογή πληροφοριών για τους ριζοσπάστες ισλαμιστές στη Συρία, αποβλέποντας στην τελική εξόντωσή τους με πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επισημαίνει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς του Λος Άντζελες.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους νυν και πρώην αξιωματούχους, η εφημερίδα προσθέτει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει εγκρίνει ακόμη τις επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στη Συρία, όμως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της CIA πρόσφατα έχει επιφορτίσει πολλούς πράκτορές της με την παρακολούθηση των ισλαμιστών μαχητών.

Οι «επιφορτισμένοι με τη στόχευσή τους» πράκτορες έχουν συστήσει μία ειδική ομάδα με τους συναδέλφους τους που είχαν αναλάβει τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ορισμένα μέλη της οργάνωσης αυτής θεωρείται πως έχουν περάσει στη Συρία κι έχουν ενωθεί με τις ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηρίζουν οι Τάιμς του Λος Άντζελες.

Οι πράκτορες αυτοί έχουν τη βάση τους στη βάση του Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια, προσθέτουν.

Η αμερικανική υπηρεσία διατηρεί επίσης στενές επαφές με τις αντίστοιχες υπηρεσίες αντικατασκοπίας της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και άλλων χωρών, που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Οι ισλαμιστές μαχητές διαδραματίζουν ένα όλο και πιο αύξοντα ρόλο στις μάχες κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, υπογραμμίζει η εφημερίδα, γεγονός που έχει προκαλέσει την προσοχή της CIA.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ θεωρεί πως μία από τις πιο σημαντικές και μαχητικές παρατάξεις των αντικαθεστωτικών, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, είναι κατ’ ουσίαν τρομοκρατική ομάδα, της οποίας η υπόσταση δεν μπορεί να διαχωρισθεί από αυτήν της Αλ Κάιντα, επισημαίνουν οι Τάιμς.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top