GuidePedia

0

Ένα τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η περίφημη «εξομάλυνση» των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, να έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα…
Στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν είχε κάνει αναφορά στον αποκλεισμό της Γάζας, λέγοντας ότι αυτός θα αρθεί. Έρχονται τώρα οι Ισραηλινοί και αμφισβητούν ότι κατέληξαν σε οποιονδήποτε συμβιβασμό που να εντάσσει την άρση του ναυτικού αποκλεισμού στο «πακέτο» συμφωνίας με τον Ερντογάν… μέσω Ομπάμα φυσικά.
Οι Ισραηλινοί διευκρινίζουν ότι εάν οι σχέσεις αρχίσουν να βελτιώνονται, προφανώς θα ευεργετηθούν και οι Παλαιστίνιοι αφού σιγά-σιγά θα χαλαρώνουν τα μέτρα αποκλεισμού, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρχουν πυραυλικές επιθέσεις από την πλευρά της Γάζας.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Γιαακόβ Αμιντρόρ, ανέφερε ότι η χώρα του και η κυβέρνηση ειδικότερα, δεν απεμπολεί το δικαίωμα να απαντά σε ότι συμβαίνει στη Γάζα, εξαιτίας της συμφωνίας με τους Τούρκους. Η υπόθεση χρήζει διευκρίνισης αφού ο Χαλέντ Μεσάαλ ανέφερε ότι «το εβραϊκό κράτος συμφώνησε να άρει την πολιορκία [τον ναυτικό αποκλεισμό]», προφανώς έχοντας πληροφορηθεί τα καθέκαστα από τους Τούρκους.
Σημασία έχει επίσης και το ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δεν έκανε λόγο για εξομάλυνση σχέσεων, αλλά για ύφεση…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top