GuidePedia

0

Όπως ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει, πολύ δε περισσότερο η γερμανική ελίτ, η Ευρωζώνη δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ ακόμα. Ο τρόπος που λειτουργεί πλέον εντελώς απροκάλυπτα η Γερμανία, σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο», κατά τη δική μας εκτίμηση δείχνει πως η Γερμανία έχει λάβει ήδη την οριστική απόφασή της να...φύγει η ίδια από αυτή τη ζώνη του ευρώ ίσως και μετά τις γερμανικές εκλογές.

Έτσι και απαλλαγμένη στο εξής από το δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ», εκείνο που φαίνεται να επιδιώκει πλέον είναι είτε να προκαλέσει την διάλυση της Ευρωζώνης με ευθύνη άλλου κράτους είτε να καθυποτάξει ολόκληρη την Ευρωζώνη στην απόλυτη εξουσία της και τα συμφέροντά της με το «έτσι θέλω». Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο ο Σόϊμπλε επέδωσε τελεσίγραφο στον Κύπριο υπουργό των Οικονομικών «είτε δέχεστε τη μερική δήμευση των καταθέσεων είτε φεύγετε από το ευρώ», αποδεικνύει την πραγματική πρόθεση της Γερμανίας. Έξι δις ευρώ ήταν όλο το θέμα, ποσό το οποίο είναι ψίχουλα για την Ευρωζώνη, όμως η Γερμανία προτίμησε την εξόντωση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου!!! Φυσικά οι εκβιασμοί προς την Κύπρο δεν πρόκειται να σταματήσουν μόνο εδώ. Η δική μας εμπειρία είναι η απόδειξη.

Παράλληλα, η πρωτοφανής επιβολή της καταστροφής στην κυπριακή οικονομία, είναι και ένα μήνυμα της Γερμανίας προς τις άλλες χώρες του Νότου και ειδικά προς την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα, για το τι πρόκειται να τους συμβεί αν τολμήσουν να αντιδράσουν στην απόλυτη εξουσία της. Δεν αποκλείεται δηλαδή να δούμε και διαταγή προς την Ιταλία να τοποθετήσει πρωθυπουργό τον Μόντι (ή τον κάθε Μόντι) για να προκαλέσει είτε την έξοδο της Ιταλίας είτε την πλήρη καθυπόταξή της!!!

Πέρα από τα πιο πάνω, ο τρόπος δράσης της Γερμανίας καθώς και η διαφαινόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, λειτουργούν και ως μαγνήτης για την εισροή στη Γερμανία κεφαλαίων που είναι σε άλλα κράτη, όπως τα ρωσικά που είναι στην Κύπρο, γιατί πέρα από λόγους ασφάλειας των καταθέσεων καλλιεργεί και την προσδοκία υπερκερδών σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης και ανατίμησης ενός σκληρού μάρκου.

Επομένως θα πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να το πάρουμε απόφαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αν θα καθυποταχτούμε στις διαταγές της Γερμανίας ή θα αντιδράσουμε.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top