GuidePedia

0
Picture 0 for Μάχη οπισθοφυλακής από τους Κύπριους

Η κυπριακή κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να καθυστερήσει την έγκριση του Μνημονίου, ωστόσο είναι πολύ αμφίβολο αν θα καταφέρει να πάρει αυτό που ζητεί.
Τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποφύγουν την ένταξη τους στο Μνημόνιο θα δώσουν απόψε (6μμ ώρα Ελλάδας) οι Κύπριοι, στο πλαίσιο του Eurogroup. Κι αυτό γιατί, όπως μεταδίδεται απ΄ τη Λευκωσία, θεωρούν ότι το τάιμινγκ είναι ακατάλληλο και οι συνθήκες εξαιρετικά δυσχερείς γι αυτούς. Οπότε αν μπουν τώρα σε αυτό το καθεστώς, τότε οι όροι θα είναι πολύ επιβαρυντικοί γι αυτούς. Γι' αυτό και απόψε θα δώσουν μάχη οπισθοφυλακής, για να καθυστερήσουν την έγκριση του Μνημονίου ωστόσο είναι πολύ αμφίβολο αν θα καταφέρουν να πάρουν αυτό που ζητούν.
Στο πρόσφατο παρελθόν, η Γερμανία η οποία κινεί τα νήματα σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει δείξει ότι δεν υποχωρεί εύκολα, αν πάρει τις αποφάσεις της. Ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει φροντίσει προηγουμένως να κάνει το “δώρο” της, που στην περίπτωση των Κυπρίων ήταν και ...γενναίο. Ως γνωστόν, οι κυπριακές τράπεζες, που έχουν παρουσία στην Ελλάδα θα πάρουν λεφτά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Αυτό μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ, που υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια για την κυπριακή οικονομία, σε αυτή τη συγκυρία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top