GuidePedia

0
merk_soi1

Μιλάει για ομαλή έξοδο της Κύπρου από το ευρώ -»Πάρτε 5 δις και γυρίστε στη λίρα».

Σχέδιο για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ επεξεργάζονται από χθες ευρωπαίοι τεχνοκράτες κατ’ εντολήν των Γερμανών.
Το σχέδιο προβλέπει την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ μέσω στραγγαλισμού των τραπεζών της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έχει στόχο να ακυρώσει την πιθανή βοήθεια της Ρωσίας προς την Κύπρο.
Δηλαδή ακόμη και αν η Ρωσία συμφωνήσει στην αγορά κάποιας προβληματικής Κυπριακής τράπεζας και βοηθήσει τη χώρα με περαιτέρω δανεισμό ώστε να μη χρειαστεί η ευρωπαϊκή βοήθεια και το κούρεμα των καταθέσεων, η ΕΚΤ θα «κλείσει την κάνουλα» της χρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών εξαντλώντας την αυστηρότητα των κανονισμών που τη διέπουν.
Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει μαθηματικά στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου όποια κι αν είναι η εξωτερική – ρωσική εν προκειμένω – βοήθεια.
Το σχέδιο εξόδου θα περιλαμβάνει πρόταση από την ΕΕ να λάβει η Κύπρος μια βοήθεια ύψους από 3 ως 6 δις ευρώ από την ένωση και να αποφασίσει οικειοθελώς να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.
Αυτή η λύση – σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου – θα βοηθήσει την Κύπρο να διατηρήσει το τραπεζικό της σύστημα άρα και τα ρωσικά χρήματα ως έχουν αλλά θα καταδείξει και ότι όποιος πάει κόντρα στους γερμανούς δεν έχει θέση στο κοινό νόμισμα.
Είναι ακόμη άγνωστο αν το σχέδιο αυτό καταστρώνεται για να υλοποιηθεί ή για να αποτελέσει έναν ακόμα μοχλό πίεσης στην Κύπρο ώστε να δεχθεί το κούρεμα και να κρατήσει τους Ρώσους μακριά.
Η Γαλλία προσπαθεί…
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.
«Θα κάνουν μια εκτίμηση της κατάστασης σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και σε συνθήκες διαφάνειας και ισότητας για όλους», τόνισε το Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ συζήτησε το θέμα αυτό με τη γερμανίδα καγκελάριο “Αγγελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο περιθώριο συνάντησης με ευρωπαίους βιομηχάνους προχθές το βράδυ στο Βερολίνο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top