GuidePedia

0

Τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο η οποία μπαίνει στον Γολγοθά του μνημονίου με εξαιρετικά βίαιο τρόπο για τους πολίτες της, θα πρέπει σοβαρά να μας προβληματίσουν  και να κατεβάσουν πολλούς που συνειδητά ή ασυνείδητα, βρίσκονται στο “συννεφάκι” τους. Πάνω από το οποίο βλέπουν ως απόλυτη λύση και για το δικό μας οικονομικό χάλι τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που όλα δείχνουν ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια .Και βέβαια στην ελληνική ΑΟΖ.

Όμως η Κύπρος που πολύ πιο υπεύθυνα και σοβαρά από εμάς ,επί Τάσσου Παπαδόπουλου, χειρίστηκε το θέμα της ΑΟΖ και του φυσικού αερίου βλέπουμε σήμερα ότι όχι μόνο δεν έλυσε κανένα της πρόβλημα,αλλά αντιθέτως οδηγείται με αστραπιαία ταχύτητα και με πολύ πιο βίαιο τρόπο στο “μπουντρούμι” του μνημονίου. Μια χώρα στην οποία μόλις πριν δύο ,τρία χρόνια Έλληνες όχι μόνο ευκατάστατοι, αλλά και απλοί πολίτες που είχαν μικρές οικονομίες ,έσπευδαν να βάλουν τα λεφτά τους. Στις κυπριακές ασφαλείς τράπεζες! Σ΄ αυτές που χθες Κύπριοι έμπαιναν ακόμη και ...με μπουλντόζες για να διεκδικήσουν τις οικονομίες τους που με το έτσι θέλω τους “κουρεύουν”!

Η Κύπρος είναι η απόδειξη ότι δεν μπορούμε να ποντάρουμε το μέλλον της χώρας και την ανάκαμψή της μόνο στην εκμετάλλευση των όποιων αποθεμάτων ενέργειας διαθέτουμε ως χώρα.

Πρέπει να ανακηρύξουμε ΑΟΖ ,να την οριοθετήσουμε,να βρούμε τον πιο προσοδοφόρο τρόπο για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα ενεργειακά μας αποθέματα. Όχι να τα υποθηκεύσουμε σε κατάσταση πανίκου και πίεσης. Γιατί αυτό πάει να συμβεί. “Τα κοιτάσματα είναι ευρωπαϊκά”, λέει και ξαναλέει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αυτό δεν έχει να κάνει με την “προστασία” που θα παρέχουν Ευρωπαίοι στην ελληνική ΑΟΖ, όπως ίσως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την εκμετάλλευσή τους.

Οι κυβερνήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση που οι ίδιες δημιούργησαν αρνούνται ή είναι ανίκανες να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση σωτηρίας της χώρας με την λογική ότι θα “ρεφάρουμε” με ...φυσικό αέριο!

Η χώρα έφθασε εδώ γιατί επί δεκαετίες οι πολιτικοί μας υπηρετούσαν την πολιτική των επιδοτήσεων. Τώρα που η φούσκα έσκασε υπηρετούν τη πολιτική των δόσεων. Κι όπως όλα δείχνουν μας πάνε για την εποχή που όλα θα τα λύσει το φυσικό αέριο.

Η Κύπρος δείχνει πάλι το δρόμο, μόνο που αυτή τη φορά το κάνει με τη μορφή της προειδοποίησης.

Είναι προφανώς πολύ δύσκολο για τους ‘Ελληνες πολιτικούς να καθήσουν κάτω και να σχεδιάσουν την οικονομία της χώρας από το μηδέν. Στη γεωργία,την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ,την ναυτιλία, την βιοτεχνία και την βιομηχανία… Είναι πολύπλοκο φαίνεται για τον περιορισμένο πολιτικό ορίζοντα που έχουν να δούν πέρα από την επόμενη κάλπη και την επανεκλογή τους 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top