GuidePedia

0

Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο αποτελεί μήνυμα το οποίο θα πρέπει να ληφθεί εξαιρετικά σοβαρά υπόψη από την ελληνική κυβέρνηση.
Η συμπεριφορά των «εταίρων» έναντι ενός από τα μικρότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν όχι απλώς εχθρική αλλά και εκδικητική. Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι τα ποσά για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας σε απόλυτα μεγέθη είναι από μικρά έως ασήμαντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο.
Φυσικά στο Eurogroup, ο άλλος πυλώνας του ελληνισμού, η Ελλάδα, εξίσου αδύναμη και ακρωτηριασμένη, απλώς…  παρακολουθούσε τη «σφαγή»!
Ο σκοπός βέβαια των «εταίρων» δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Είναι η κατάρρευσή της, αφού η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες της Κύπρου θα έχει τα χαρακτηριστικά πλημμυρίδας. Ο αντικειμενικός σκοπός ήταν η εκδίωξη των καταθέσεων και δη των μεγαλοκαταθετών (Ρώσοι, Άραβες, κ.λπ.). Και όλα αυτά τα δημιουργούν υποτίθεται για να μαζέψουν μόλις 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ!!!
Η διαρροή θέλει να επιθυμούσαν αρχικά να ληστέψουν το 40% των καταθέσεων οι απατεώνες, εκτός κι αν το σερβίρουν επικοινωνιακά για να εξυπηρετηθεί πολιτικά ο Νίκος Αναστασιάδης που δεν έχει ξεκινήσει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά…

Γιατί να διώξουν τους καταθέτες;
Η εικόνα γίνεται πιο ξεκάθαρη αν προσθέσουμε και την ενεργειακή διάσταση.
Η Κύπρος και σε δεύτερη φάση και η Ελλάδα λόγω των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, αναμένεται να αποτελέσουν στα επόμενα 30 χρόνια την κύρια πηγή τροφοδότησης της Ευρώπης με ενέργεια.
Ούτε αυτό όμως, δηλαδή η κυνική εξυπηρέτηση του συμφέροντος σε βάθος χρόνου, φαίνεται ότι στάθηκε ικανό να μετριάσει τη σκληρότητα των «εταίρων». Λειτούργησε ακριβώς ανάποδα.
Ο λόγος είναι απλός. Η Κύπρος και μέσω αυτής οι ενεργειακοί πόροι θα πρέπει να «καθυποταχτούν» και ελεγχθούν. Απόλυτα. Και αυτό θα γίνει μέσω της εκδίωξης κάθε παράγοντα που δίνει διαπραγματευτική ισχύ στην Κύπρο.
Είναι πλέον εμφανές ότι οι «εταίροι» και στο μέλλον, εκμεταλλευόμενοι τυχόν ευνοϊκούς συσχετισμούς ισχύος θα επιδείξουν την ίδια εκδικητική και αρπακτική συμπεριφορά.
Αυτή η διαπίστωση θα πρέπει να γίνει πλήρως αντιληπτή από τον ελληνισμό, ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες περί Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλληλεγγύης, ομοσπονδοποίησης, κ.λπ. και να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς πόρους ως όπλο.
Αδίστακτα όποτε και όταν χρειαστεί.
Όχι μόνο όταν αρχίσει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αλλά από τώρα.
Και μάλιστα ξεκινώντας από το πολύ απλό που είναι η συμμετοχή εταιριών από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.
Εξάλλου ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και είναι πάρα πολλοί και εξαιρετικά πρόθυμοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να αντιληφθούμε το αυτονόητο.
Οι ενεργειακοί πόροι είναι ελληνικοί και κυπριακοί ΟΧΙ ευρωπαϊκοί, όπως με περισσή αφέλεια πρόσφατα διακηρύχθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρότι εξηγήσαμε υπό ποια έννοια θεωρήσαμε τη συγκεκριμένη αναφορά ως ορθή κίνηση.
Δεν μπορεί όμως να επιδεικνύουν λίγες μέρες αργότερα αυτή τη συμπεριφορά οι νταβατζήδες του «γεωπολιτικού τίποτα», δηλαδή της Ευρώπης!
Βρίσκουν και τα κάνουν, αυτό είναι το πρόβλημα. Ας αναρωτηθούμε ποιοι ήταν αυτοί οι καλοταϊσμένοι – συνήθως κρατικοδίαιτοι – που θεωρούν εαυτούς ως μέλη της πολιτικής – πνευματικής κ.λπ. «ελίτ» του τόπου που θεωρούσαν επί δεκαετίες ότι η ΕΕ αποτελούσε το φάρμακο διά «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»… αυτά πληρώνονται.
Όποιος λοιπόν θέλει ενέργεια θα πρέπει να την πληρώσει! Είναι δυνατόν να παραβιάζουν ακόμα και τον νόμο προσφοράς και ζήτησης εδώ στην Ελλάδα; Να υπάρχει ζήτηση και η είσπραξη για τον Ελληνισμό να είναι η καταστροφή της Κύπρου;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top