GuidePedia

0

Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει ο καθένας για τον Πούτιν, πάντως σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι. Ότι είναι μεγάλος ηγέτης. Μεγάλος ηγέτης δεν γίνεται κανείς τυχαία μέσα από τη μήτρα κάποιων κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, αλλά γίνεται από την εξυπνάδα του και τη δυνατότητα να βλέπει το μέλλον και να...εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες.

Αυτά που βλέπουμε όλοι να συμβαίνουν στη χώρα μας τα βλέπει προφανώς και ο Πούτιν και όχι μόνο. Στη χώρα μας σχηματοποούνται δύο πολιτικοί πόλοι που επηρεάζονται από αντίστοιχα εξωτερικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ελληνικό πλούτο και τη στρατηγική θέση της χώρας. Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Σαμαρά με τους δορυφόρους της (το ξεπεσμένο ΠΑΣΟΚ και την διψασμένη για εξουσία ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι έχουν γίνει το φιλοευρωπαϊκό – φιλογερμανικό πολιτικό μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, εκ της ανάγκης στήριξής του στο δρόμο προς την εξουσία, έχει γίνει το φιλοαμερικανικό πολιτικό μπλοκ. Προφανώς και οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους στη Μεσόγειο και στον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και της Ελλάδας, δεν μπορούν να έχουν μέλλον χωρίς να έχουν με το μέρος τους μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και ανάλογη πολιτική στήριξη.

Επομένως, όχι μόνο ο συγκεκριμένος Πούτιν, αλλά και κάθε άλλος στη θέση του, θα αντιλαμβανόταν εύκολα πως μια στήριξη αυτή τη στιγμή στην οικονομία της Κύπρου (με το αζημίωτο φυσικά), δεν θα του έδινε μόνο πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη, αλλά θα κέρδιζε την ψυχή Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων. Η επόμενη κίνηση θα ήταν να εμφανιστεί, εκ των πραγμάτων, στην Ελλάδα ένας τρίτος πολιτικός πόλος φιλορωσικού προσανατολισμού. Οι Γερμανοί, πάνω στην πλεονεξία τους άνοιξαν ήδη διάπλατα την πόρτα στους Ρώσους.

Λέτε να επαληθευτούμε;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top