GuidePedia

0
french_kiss

Δεν ήταν ένα απλό φιλί ζωής αυτό που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία χρεώνεται με την θορυβώδη αποχώρηση των Καταριανών από τον ελληνικό επενδυτικό βαλτότοπο. Το φιλί που έδωσε ο Ολάντ στον Σαμαρά ήταν ένα κλασικό French Kiss.
Και ιδιαίτερα αυτό το γαλλικό φιλί έχει τώρα την ιδιαίτερη σημασία του, καθώς Credit Agricole, Societe Generale και Carrefour αποχώρησαν από την Ελλάδα. Ο Αντ. Σαμαράς που θέλει ένα γαλλικό ανάχωμα στη βουλιμία του Βερολίνου μοιάζει να ανταποκρίνεται στο φιλί.
Είναι γνωστό πως οι γαλλικοί όμιλοι Veolia και Suez φλερτάρουν με ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) ενδιαφέρεται για το εμπορευματικό κομμάτι του ΟΣΕ και την δημιουργία νέων εμπορευματικών σταθμών, τα γαλλικά Post ενδιαφέρονται για τα ΕΛΤΑ και τις Ταχυμεταφορές, οι εταιρείες Alstom και Bombardier για τη Rosco που αναλαμβάνει τις συντηρήσεις του τροχαίου υλικού. Ο όμιλος Vinci, που έχει φτιάξει τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, έχει αναλάβει τον οδικό άξονα Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, και κατασκευάζει το κομμάτι Μαλιακός – Κλειδί, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Καστέλι, αλλά και για άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αν αποχωρήσει η γερμανική Hochteif.
Το γαλλικό ενδιαφέρον είναι έντονο και μοιάζει να έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Αν το γαλλικό επενδυτικό φιλί ήταν καλό θα το μάθουμε στους προσεχείς μήνες…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top